Teknoloji

Redmi K50 Pro Xiaomi 12’yle aynı ana kameraya sahip olacak

redmi k50 pro

Xiaomi’nin Redmi K50 serisini şubat ayında tanıtması bekleniyor. Şubat ayı yaklaştıkça seriyle ilgili sızıntılara da yenileri ekleniyor. Bunların en yenisi, K50 Pro modelinin kamera sistemiyle ilgili.

Panda is Bald, rumuzlu duyumcunun son paylaşımına göre, K50 serisinin amiral gemisi modelinde ana kamerada Sony IMX766 sensör bulunacak. Söz konusu sensör Xiaomi 12, Realme GT 2 Pro ve Oppo Find X3 Pro gibi telefonlarda da ana kamera olarak karşımıza çıkıyor.

Weibo’da yapılan paylaşımda hangi K50 modelinde bu kameraya yer verileceği açık şekilde belirtilmiyor. Ancak geçmiş sızıntılara bakıldığında K50 Pro, K50 Pro Plus veya bu cihazların her ikisinde de Sony IMX766’nın bulunması muhtemel görünüyor.

Daha önceki sızıntılara göre, K50 Pro’da 6.67 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü ekran bulunuyor. AMOLED ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu belirtiliyor. 120W şarj desteğine sahip 4700 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

K50 Pro’ya ait olduğu söylenen taslak görseller ve telefon için hazırlandığı belirtilen kılıfın fotoğrafları da kısa süre önce internete sızmıştı. Görseller telefonun kamera delikli ekranını, üç sensör barındıran kamera adasını göstermişti. Taslak görseller ve kılıf fotoğrafları arasındaki benzerlik, cihazın tasarımının kesinleştiğinin ipucunu veriyor.

Redmi K50 serisinin üyelerinden birinde MediaTek’in Dimensity 9000 işlemcisinin bulunacağı biliniyor. MediaTek’in amiral gemisi olan Dimensity 9000, TSMC’nin 4 nm çip tasarımıyla üretiliyor. Geekbench 5 testinin sonuçları, Dimensity 9000’in performans bakımından Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ile aynı seviyede olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER