Teknoloji

Oppo Find X4 ve Redmi K50 için Dimensity 9000 doğrulaması

mediatek dimensity 9000 oppo find x4

MediaTek Dimensity 9000 işlemcinin duyurusu geçtiğimiz ay yapılmıştı. Şirket şimdi de bu işlemciyle gelecek ilk telefonlardan bazılarını açıkladı. 4 nm çip tasarımına sahip bu işlemci Oppo, vivo, Xiaomi ve Honor tarafından kullanılacak. Dört üretici de Dimensity 9000 işlemcili cihazlarını yılın ilk çeyreğinde çıkaracak. Bu telefonlar arasında Oppo Find X4 ve Redmi K50 gibi cihazlar da bulunacak.

Oppo’nun başkan yardımcısı Henry Duan, yeni nesil Find X amiral gemisi telefonun Dimensity 9000 işlemciyle gelecek ilk cihazlardan biri olacağını belirtti. Duan’ın bahsettiği cihazın Find X4 olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Find X4 Pro’nun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle geleceği daha önce doğrulanmıştı.

Xiaomi’nin başkan yardımcısı ve Redmi’nin genel müdürü Lu Weibing de Dimensity 9000’i Redmi K50 serisinde kullanacaklarını açıkladı. Şirketin Redmi K50 Gaming Edition’da Dimensity 9000 modeline yer vermesi bekleniyor.

Oppo Find X4 Pro ve Redmi K50 için somut işaretler gelirken, Honor ve Vivo’dan henüz bu tarz güçlü ipuçları paylaşılmadı. Her iki şirket de yeni nesil 5G amiral gemisi telefonlarının daha önce görülmemiş bir performans sunacağının sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER