Teknoloji

Reddit Talk: Bir Clubhouse klonu da Reddit’ten

reddit talk

Sesli sohbet odası formatını benimseyen sosyal ağlar konusunda son olarak Reddit katıldı. Reddit, Clubhouse’un popüler hâle getirdiği formatı Reddit Talk adıyla sunacak. Reddit Talk’a ilk etapta subreddit moderatörleri başvurabilecek. Davetiye dağıtımı da yakında başlayacak.

Reddit’ten yapılan açıklamada, sesli sohbet odalarının soru-cevap seansları, Bana İstediğini Sor oturumları, dersler, spor, radyo tarzı tartışmalar ve topluluk geri bildirimi oturumları için kullanılabileceği belirtildi.

Reddit Talk’ta sadece subreddit moderatörleri bir oturum başlatabilecek. Ancak moderatörler oturumlara kendileriyle birlikte sunuculuk yapmaları için başka kişileri konuşmacı olarak davet edebilecek. Herhangi bir Reddit kullanıcısı bu oturumu iOS veya Android uygulaması üzerinden dinleyebilecek. Yöneticiler kullanıcıları oturumdan çıkarabilecek ve yeniden odaya girmelerini engelleyebilecek.

Dinleyiciler emojilerle konuşmacılara reaksiyon gösterebilecek. Söz hakkı isteyen dinleyiciler bunun için el kaldırabilecek. Yöneticiler el kaldıranların popülaritelerini gösteren karma puanlarını görebilecek. Reddit’ten yapılan açıklamada, en iyi moderasyon deneyimi için kullanıcılarla birlikte hareket edileceği belirtildi.

reddit talkPaylaşılan ilk ekran görüntüleri, Reddit Talk’un Clubhouse’un daha renkli bir versiyonu olduğunu gösteriyor. Clubhouse’ta kullanıcıların gerçek isimlerini kullanması gerekiyor. Reddit Talk’ta ise takma isimler ve avatarlarla boy göstermek mümkün olacak. Reddit Talk’la Reddit kullanıcılarına birbirleriyle etkileşime geçmeleri için standart yazılı başlıkların dışında bir yol daha sunuluyor.

Pek çok sosyal medya platformu kendi sesli sohbet odası çözümünü geliştirdi veya geliştiriyor. Bu nedenle Reddit Talk açıklamasının kulağa pek şaşırtıcı gelmediğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER