Manşetler

Red yeni silahı Weapon Vista Vision full-frame kamerayla 8K’ya çıkıyor

red-weapon-vista-8k-140415

Red muhtemelen otomobilinizden daha pahalı fiyata satılacak yeni bir 8K full-frame kameranın tanıtımını gerçekleştirdi.

Fotoğrafçılık ve sinematografi için geliştirdiği profesyonel seviyedeki ürünleriyle bilinen Red’in tanıttığı 8K RAW modeli Weapon Vista Vision adını taşıyor. 8192 x 4320 piksel çözünürlük destekli, 35 megapiksel sensör barındıran bu kamera saniyede 75 kare hızında geniş ekran 8K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Çekimler aynı anda RAW ve ProRes formatlarında yapılabiliyor.

6K Weapon Woven karbon fiber kamera için belirlenen fiyat 49 bin 500 dolar. Bu model şimdilerde satışa sunuldu. 10 bin dolarlık terfi seçeneğini de tercih edenler 8K Vista Vision (full-frame) versiyonuna erişim şansı elde ediyor. Böylelikle toplam fiyat 59 bin 500 dolara yükseliyor. Bu fiyatın içinde aksesuarların, lenslerin veya depolama birimlerinin bulunmadığını belirtmeliyiz.

Sözünü ettiğimiz terfi fiyatı da sadece kısıtlı bir zaman için, 16 Nisan tarihine kadar geçerli. O tarihten sonra terfi opsiyonunun fiyatı 20 bin dolara çıkacak. Tabii ki, bu fiyatlar RED’in yeni kameralarının yüksek bütçeye sahip olan film stüdyolarına veya prodüksiyon şirketlerine hitap ettiğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER