Eğlence

HeroCast extreme sporları HD kalitesinde canlı izlemek için yeni bir yol sunuyor

gopro-herocast-140415

Vislink ve GoPro, GoPro Hero3+Black ve Hero4 kameralara kablosuz, canlı HD video iletimi özelliğini getirmek için güçlerini birleştirdi. HeroCast adını taşıyan minyatür verici sayesinde GoPro kameralarıyla kaydedilen aksiyon görüntülerinin gerçek zamanlı iletimi sağlanabiliyor. Temel olarak kamera listelerine GoPro cihazlarını eklemek isteyen yayıncılar için hazırlanan HeroCast, maceralarını internet üzerinden herkesle paylaşmanın yollarını arayan extreme spor meraklılarının da dikkatini çekeceğe benziyor.

Piyasadaki diğer vericilere kıyasla daha az enerji tüketmesi, Vislink tarafından geliştirilen HeroCast’in GoPro’ya uygun olmasının en önemli sebeplerinden biri olarak göze çarpıyor. Küçük boyutu, uzun pil ömrü ve kamerayı daha az ısıtması sayesinde HeroCast, farklı GoPro kullanım senaryolarına uygun bir parça olduğu mesajını veriyor.

Amerikan Ulusal Buz Hokeyi Ligi (NHL) ve X Games yayınlarında şimdiden kullanılan HeroCast, ABD’nin Las Vegas şehrinde devam eden Ulusal Yayıncılar Birliği Fuarı’nda da (NAB 2015) boy gösteriyor. HeroCast’in yerleştirilmesi için yayıncılara iki farklı opsiyon sunuluyor. Bunlardan birinde cihaz kaska yerleştirilen bağımsız bir verici olarak kullanılırken, diğerinde GoPro’nun ekstra pil paketi BacPac’e entegre ediliyor.

İLGİLİ HABERLER