Teknoloji

Realme X50 Pro Player oyuncular için yüksek performans getiriyor

Realme X50 Pro Player hakkındaki ilk bilgiler bir süre önce paylaşılmıştı. Akıllı telefon sonunda resmen gözler önüne çıktı. X50 Pro Player, standart X50 Pro’nun kasasında oyun performansını artıracak donanımsal ve yazılımsal özellikler sunuyor.

X50 Pro Player’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemci 5G desteğini de beraberinde getiriyor. Bu işlemciye LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 depolama alanı eşlik ediyor. Telefonun 6.44 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı ise 90Hz yenileme hızına sahip. HyperBoost 3.0 özelliği ise telefonun bellek, işlemci ve pil kaynaklarını oyun performansını ve deneyimini iyileştirecek şekilde optimize ediyor. Oyun oynarken konum servislerini kapatan bu özellik, bildirimleri ve arka planda çalışan uygulamaları da durduruyor.

Realme’nin pazarlama şefi Xu Qi Chase, telefonun 4200 mAh kapasiteli pilinin 65W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu belirtti. Bu destek sayesinde sadece 35 dakika içinde telefonun boş pilini tamamen doldurmak mümkün oluyor. Sadece 3 dakikalık bir şarj işlemi ise 1 saat boyunca telefonla konuşmak için yeterli oluyor.

HyperBoost 3.0, Wi-Fi veya hücresel bağlantı arasında da pürüzsüz biçimde geçiş yapabiliyor. Hangi bağlantının kullanılacağına hız doğrultusunda karar veriliyor. Chase, X50 Pro Player’ın oyun performansı için önemli olan soğutma işleminde de arka panel ve pil arasına koyulan grafit kağıtlardan yararlanıldığını belirtti.

realme x50 pro player

X50 Pro Player’da oyun performansını optimize etmek adına bazı fedakarlıklar yapılmış. 64 megapiksel ana kameranın yerini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör alıyor. Telefoto kamera ise 2 megapiksel makro kamerayla değiştiriliyor. Ön tarafta ise 32 ve 8 megapiksel kameralardan vazgeçen Realme, bunun yerine 16 ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar sunuyor.

Realme X50 Pro Player için ne kadar ödemek gerekecek?

X50 Pro Player gümüş ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Dahili depolama alanı 128 GB olan telefonun bellek kapasitesi içinse üç farklı seçenek mevcut. 6 GB RAM’e sahip versiyon Çin’de 2699 yuan (2584 TL) karşılığında satılacak. 8 GB versiyon için 2999 yuan (2860 TL), 12 GB versiyon içinse 3299 yuan (3146 TL) ödemek gerekecek.

Realme X50 Pro Player için ilk hızlı satış etkinliği 1 Haziran’da Çin’de gerçekleştirilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER