Teknoloji

Realme ilk akıllı saatini ve televizyonunu tanıttı

realme watch

Realme, özellikle Hindistan’daki satış performansı sayesinde dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticileri arasına katılmıştı. Şirket şimdi bu başarısını farklı kulvarlarda da tekrarlamayı planlıyor. Bu doğrultuda tanıtılan en yeni ürünler Realme Watch akıllı saat ve Smart TV oldu.

Realme Watch’un tasarım bakımından Oppo Watch’a ve dolayısıyla Apple Watch’a bir hayli benzediğini belirtmek gerekiyor. Çatı şirketi Oppo’nun akıllı saatinden farklı olarak ekranın biraz daha geniş görünmesi ise Realme Watch’u Fitbit’in akıllı saatlerine yaklaştırıyor.

Akıllı saatin 1.4 inç büyüklüğündeki LCD ekranı 320 x 320 piksel çözünürlüğe sahip. Özel bir Android sürümü çalıştırdığı belirtilen saat ile bildirimleri görmek, müziği kontrol etmek ve gelen çağrıları yanıtlamak gibi eylemleri gerçekleştirmek mümkün.

Realme Watch’u 7 ila 9 günlük pil ömrünün güç koruma modunda 20 güne kadar çıktığı belirtiliyor. Akıllı saatin özellikleri, Realme’nin mart ayında tanıttığı ilk fitness bilekliğine de bir hayli benziyor. Realme Watch’un kayışları kullanıcılar tarafından kolaylıkla değiştirilebiliyor.

Android TV işletim sistemli Realme Smart TV içinse iki farklı ekran büyüklüğü seçeneği mevcut. 32 inç modelde 720p, 43 inç modelde ise 1080p çözünürlük sunuluyor. HDR ve HLG desteğine sahip televizyonda dört çekirdekli MediaTek işlemci ve Dolby Audio sertifikalı 24W dörtlü hoparlör bulunuyor.

Realme Watch, 5 Haziran’da 3999 rupi (359 TL) karşılığında satışa sunulacak. Realme Smart TV’nin ise 32 inç versiyonu için 12999 rupi (1166 TL), 43 inç versiyonu içinse 21999 rupi (1974 TL) ödemek gerekecek. Televizyon 2 Haziran’da piyasaya çıkacak. İki yeni ürünün de ilk durağı Hindistan olacak.

İLGİLİ HABERLER