Teknoloji

Yeni Realme GT5 Pro videosu tasarıma ışık tutuyor

realme gt5 pro

Geçtiğimiz ağustos ayında tanıtılan Realme GT5, birkaç aydır satışta. Bu modelin yanına önümüzdeki hafta itibarıyla Pro model eklenecek. Tanıtıma doğru geri sayım devam ederken, yapılan paylaşımlarla Realme GT5 Pro için heyecan artmaya devam ediyor. Bu paylaşımlara son olarak akıllı telefonun tasarımını gösteren video eklendi.

Bu video bakıldığında GT5 Pro’nun standart versiyona çok fazla benzemediği görülüyor. GT5’teki geniş, dikdörtgen kamera modülü GT5 Pro’da yerini üç kameranın bulunduğu yuvarlak çıkıntıya bırakıyor. Burada 50 megapiksel çözünürlüklü periskop kamera da mevcut. Sony IMX890 sensörün tercih edildiği kamerada 3x optik ve 6x kayıpsız zum yeteneğinin mevcut olduğu da tanıtım videosunda belirtiliyor.

Yuvarlak kamera modülünün dayanıklı bir malzeme olan paslanmaz çelikten yapıldığının altı çiziliyor. Bu modülün yerleştirildiği arka panelde ise ana malzeme olarak suni deri tercih edilmiş. Realme tarafından yapılan başka bir paylaşımda ise telefonun ekran özelliklerine odaklanılıyor.

Akıllı telefonda yenileme hızı 144 Hz olan 1.5K çözünürlüklü 8T LTPO ekran mevcut. Maksimum lokal parlaklık seviyesi 4500 nit olan ekranın genel maksimum parlaklık seviyesi de 1600 nit. 2160 Hz yüksek frekanslı PWM karartma ve 2160 dokunuş örnekleme hızı da Realme GT5 Pro’nun ekran özellikleri arasında sayılıyor.

Daha önce yapılan bir paylaşım telefonun kavisli bir ekrana sahip olduğunu, ancak bu kavisin çok ince olduğunu ve kolay kolay fark edilemeyeceğini göstermişti. TENAA verilerine göre, akıllı telefonda 6.78 inç büyüklüğünde bir ekran mevcut ve telefonun kalbinde de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor.

Realme GT5 Pro’nun başlangıç fiyatı da belli oldu

Realme GT5 Pro’nun baz versiyonunun Çin’de 3500 yuan (14277 TL) karşılığında satılacağı da sızıntıların gösterdikleri arasında yer alıyor. Telefonun baz versiyonunda 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olduğunu da belirtmek gerekiyor. GT5 Pro, 7 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER