Teknoloji

Realme Flash ile manyetik kablosuz şarj özellikli ilk Android telefon yolda

realme flash
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, manyetik kablosuz şarjı kullanan ilk Android telefon olacağını iddia ettiği Realme Flash adlı yeni bir cihazı tanıttı. Bu telefon şirketin iPhone 12 serisi için Apple’ın sunduğu MagSafe sistemine bir cevabı gibi görünse de, Realme ilk donanımla biraz farklı bir yaklaşım benimsiyor.

GSMArena‘nın belirttiğine göre Realme MagDart adında, Apple’ın MagSafe diskinden çok daha hantal yapıda bir manyetik kablosuz şarj cihazı piyasaya sürecek. Şarj hızlarının, MagSafe’in ulaştığı 15W’ı aştığı söyleniyor. Bu da onu dünyanın en hızlı manyetik şarj cihazı yapıyor, ancak bunun dezavantajı, cihazın çok daha kalın olması ve aktif bir soğutma fanı gerektirmesidir.

Gizmochina‘nın geçen hafta bildirdiğine göre Realme, Apple’ın MagSafe diskine çok benzeyen daha ince bir MagDart şarj cihazı üzerinde de çalışıyor.

realme magdart charger

GSMArena’ya göre Realme Flash, Snapdragon 888 işlemcili amiral gemisi bir telefon olacak. Telefonun sızdırılmış bir görüntüsü, bir versiyonun 256 GB depolama alanı ve 12 GB RAM’e sahip olacağını gösteriyor. The Verge sitesinin Realme’nin planlarından haberdar kaynaklardan aldığı bilgilere göre, bu telefon gelecek hafta resmi olarak duyurulacak.

Realme, kulaklık gibi aksesuarlarla çalışan Qi kablosuz şarj cihazları satmasına rağmen, daha önce hiçbir telefonuna kablosuz şarj dahil etmemişti. Birkaç OnePlus telefonunda Dash Charge olarak da benimsenen tescilli VOOC kablolu hızlı şarj sistemine odaklandıktan sonra, kardeş marka Oppo’nun da bu teknolojiyi kullanması uzun yıllar aldı.

İLGİLİ HABERLER