Manşetler

Oppo Ace 2 tanıtıldı: Snapdragon 865, 40W kablosuz şarj

Oppo, kablosuz şarj özelliğine sahip ilk akıllı telefonunu gözler önüne çıkardı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Reno Ace’in devamı olan Oppo Ace 2, “dünyanın en hızlı kablolu şarj sistemi”ne sahip olma özelliğini koruyor. Akıllı telefonun adından “Reno” markasının çıkarılma sebebi ise Reno ailesinin giderek kalabalıklaşması gibi görünüyor.

Oppo’nun kablosuz şarj teknolojisiyle buluşmasının da “hızlı” olduğu rahatlıkla söylenebilir. Akıllı telefonda 40W “AirVOCC” kablosuz şarj sistemi bulunuyor. Bu sistem, Huawei P40 Pro’daki kablosuz şarj özelliğiyle aynı hıza sahip. Samsung’un telefonlarında en yüksek kablosuz şarj hızı 15W olurken, iPhone için bu hız 7.5W seviyesinde.

Kablolu şarj tarafında ise Reno Ace ve Ace 2 arasında bir fark bulunmuyor. Ace 2 de 65W SuperVOOC 2.0 hızlı şarj desteğine sahip. Bu destekten telefonun kutusundan çıkan şarj adaptörü ve kablosuyla birlikte yararlanılabiliyor.

Ace 2’nin bir süre önce tanıtılan Oppo Find X2 Pro kadar göz alıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Ancak akıllı telefon, teknik bakımdan Find X2 Pro’nun gerisinde kalmıyor. Snapdragon 865 işlemci, 5G desteği, 90Hz yenileme hızına sahip OLED ekran, ekranın içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, 12 GB’ye kadar uzanan RAM ve 256 GB’ye kadar uzanan dahili depolama alanı seçenekleri, Ace 2’yi Find X2 Pro’ya yakın bir noktaya yerleştiriyor.

İki telefon arasındaki makas arka kamera sisteminde biraz açılıyor. Ace 2’de 48 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörüne 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamera ve derinlik sensörü eşlik ediyor.

oppo ace 2

Oppo Ace 2 için ne kadar ödemek gerekecek?

Oppo ve kardeş şirketi OnePlus’ın eş zamanlı olarak kablosuz şarj kervanına katılmalarının dikkat çekici olduğu söylenebilir. OnePlus’ın da yarın tanıtacağı OnePlus 8 Pro’da kablosuz şarj desteği sunacağı daha önceden açıklanmıştı. Ace 2’den farklı olarak OnePlus 8 Pro’da 30W kablosuz şarj desteği bulunacak.

Oppo Ace 2, 20 Nisan’da Çin’de satışa sunulacak. Telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz modeli için 3999 yuan (3851 TL) ödemek gerekecek. 256 GB depolama alanı isteyenlerin cebinden 4399 yuan (4236 TL) çıkacak. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip modelin fiyat etiketinde ise 4599 yuan (4429 TL) yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER