Teknoloji

Realme 9 Pro Plus için kalp atış hızı sensörü doğrulaması

realme 9 pro plus

Realme 9i geçtiğimiz ay tanıtılmıştı. Realme 9 Pro ve Pro Plus ise büyük ihtimalle 15 Şubat’ta gözler önüne çıkacak. Realme’den henüz bu tarih ve telefonların özellikleri konusunda bir doğrulama gelmese de, şirketten resmi paylaşımlar gelmeye devam ediyor.

Realme’nin başkan yardımcısı ve uluslararası iş birimi başkan yardımcısı Madhav Sheth, Realme 9 Pro Plus’la ilgili dikkat çekici bir bilgiyi Twitter hesabı aracılığıyla açıkladı. Sheth, telefonda kalp atış hızı monitörü bulunacağını ve bunun Realme için bir ilk olacağını belirtti.

Realme 9 Pro Plus’ta bu özellik için telefonun ekrana entegre parmak izi tarayıcısı kullanılacak. Sheth, parmak izi tarayıcısının kalp atış hızı ölçümünde kullanımını gösteren örnek bir video paylaştı. Realme bu özelliğin tıbbi teşhis veya tedavi için kullanılmaması gerektiğinin de altını çiziyor.

Ekrana entegre parmak izi tarayıcısının varlığı, Realme 9 Pro Plus’ın AMOLED ekran paneliyle geleceğini doğruluyor. Sheth’in paylaşımı bu ekranın sol üst köşesinde ön kamera deliğinin bulunduğunu gösteriyor.

Realme 9 Pro Plus, MediaTek’in Dimensity 920 işlemcisiyle gelecek. Akıllı telefon, Avrupa’da bu işlemciyle piyasaya çıkacak ilk cihaz olacak. Realme 9 Pro Plus’la ilgili yeni detayların da önümüzdeki günlerde gün yüzüne çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER