Teknoloji

Realme 8 5G’nin tanıtım tarihi belli oldu

realme 8 5g

Realme 8’in geçtiğimiz ay tanıtılmasının ardından gözler telefonun 5G versiyonuna çevrilmişti. Bu cihaz için de beklenen açıklama sonunda geldi. Realme 8 5G, 21 Nisan’da resmen gözler önüne çıkacak.

Konuyla ilgili duyuruyu Realme’nin Tayland ofisi yaptı. Realme Tayland resmi Facebook hesabından paylaşılan kısa videoda Realme 8 5G’nin tasarımını görmek mümkün oluyor.

Realme 8 5G’nin arkasında telefonun 4G versiyonunda gördüğümüz “Dare to Leap” sloganı bulunmuyor. Telefonun 4G ve 5G versiyonları arasındaki farklar bununla da sınırlı kalmıyor. Realme 8 4G, 64 megapiksel ana kameranın bulunduğu dörtlü bir kamera sistemine sahip. Realme 8 5G’de ise ana kamera çözünürlüğü 48 megapiksele, toplam kamera sayısı ise üçe iniyor.

Videoda Realme 8 5G’nin önünü görmek mümkün olmuyor. Ancak akıllı telefonun kamera delikli bir ekrana sahip olması muhtemel görünüyor. Realme 8 5G’nin Çin’de geçtiğimiz ay tanıtılan Realme V13 5G’nin farklı isimlendirilmiş bir versiyonu olması bekleniyor.

Realme 8 5G’nin arka paneli, V13 5G’ninkine bir hayli benziyor. Geekbench ve ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) kayıtları telefonun Dimensity 700 işlemciyi, 8 GB RAM kapasitesini, Android 11 işletim sistemini, 5000 mAh kapasiteli pili ve kenera yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısını gösteriyor. Bu özelliklerin hepsinin Realme V13 5G’de de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

8.5 mm. kalınlık ve 185 gram ağırlık gibi değerlerin de aynı olduğunu belirtmekte fayda var. İki telefon arasındaki tek fark ise Realme 8 5G’de NFC desteğinin bulunması olacak gibi görünüyor.

Eğer öngörüler doğruysa, Realme 8 5G 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 90 Hz ekranla gelecek. 8 megapiksel ön kamera, 18W şarj desteği de telefonda bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER