Manşetler

Razer Blade 14 duyuruldu: AMD Ryzen işlemcili ilk Razor laptop

razer blade 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Razer, E3 2021 kapsamında düzenlediği açılış konuşmasında Razer Blade 14 modelini duyurdu. Böylelikle üç yıllık bir aradan sonra, Blade 14 geri döndü. Üstelik bu model 8 çekirdekli AMD Ryzen 9 5900HX AMD işlemciye sahip ilk Razer Blade modeli olma özelliğini de taşıyor.

Aynı zamanda Razer Blade 14, Nvidia GeForce RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar GPU’suna ve Quad HD 165Hz ekrana sahip olacak ve tümü, Razer’ın belirttiğine göre, dünyanın en kompakt 14 inçlik oyun kasasında paketlenerek sunulacak. Bunların üstüne; her tuşa ayrı olarak atanan Razer Chroma RGB arka aydınlatma, dinamik ses için sürükleyici THX Spatial Audio ve günlük yaşamı daha kolaylaştıran çok sayıda bağlantı noktası da sunuluyor.

“2013’te Blade 14’ü piyasaya sürdüğümüzde Razer, sektörü daha büyük ama aynı zamanda daha küçük düşünmeye zorladı. Orijinal Blade 14; mobil oyun ortamında devrim yaratıp “On yılın dizüstü bilgisayarı” ödülünü kazanarak buralara geldi” açıklamasında bulunan Razer’ın Sistemler İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Brad Wildes: “Yeni Blade 14, Razer’ın ultra kompakt ve üst düzey oyun makineleri üretme konusundaki on yıllık deneyimini AMD Ryzen Mobil İşlemcilerin gücü ve verimliliğiyle birleştirerek sektörü bir kez daha sarsmayı hedefliyor. Razer Blade 14 ile oyunculara en üst düzey mobil oyun deneyimini sunmaktan heyecan duyuyoruz.”

AMD’nin Müşteri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Saeid Moshkelani: “Oyuncular oyun dizüstü bilgisayarlarında daha hafif ve daha güçlü form faktörleri talep ettikçe, birinci sınıf OEM tasarımları için sınıfının en iyisi olacak mobil işlemciler sunma hedefimize bağlı kaldık” dedi. “Razer Blade 14’ü oyun için geliştirdiğimiz en iyi mobil işlemciler olan Ryzen 5000 H-Serisi Mobil İşlemcilerle güçlendirerek Razer ile ilk kez iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

razer blade 14

Razer Blade 14 özellikleri

Sektör lideri kompakt tasarımın mirasını sürdüren Blade 14, tamamen alüminyum bir kasaya sahiptir. Ekran çerçevesindeki ziyanı en aza indirmek için hassas bir şekilde frezelenmiştir ve eşsiz bir dokunuş hissi uyandırırken çiziklere karşı da dayanıklı bir yüzey sağlamak için mat siyah bir kaplama ile anodize edilmiş. Blade 14’ü yalnızca ince değil, genel olarak kompakt hale getirmek için kasa boyutları yalnızca 16.8mm x 220mm x 320mm olarak kısaltıldı. Bu da onu dünyanın en küçük 14 inç oyun dizüstü bilgisayarı haline getirdi. Bu teknik başarıya ulaşmak için Blade 14, diğer oyun dizüstü bilgisayarlarının güvendiği hacimli ve verimsiz ısı borusu sistemleri yerine Razer’in benzersiz buhar odası soğutma çözümünü kullanıyor.

Blade 14 içindeki vakumla kapatılmış oda, ısıyı entegre bileşenlerden uzaklaştırmak için buharlaştırılmış sıvı kullanırken hem soğuk havayı içeri çekmek hem de sıcak havayı dışarı üfleyerek aynı anda CPU ve GPU’nun soğuk kalırken maksimum kapasitede çalışmasını sağlayan, her biri yalnızca 0.1 mm kalınlığında, ki bir insan saçı inceliği eder, 88 fan kanadına sahip iki ultra düşük profilli fan ile birlikte çalışıyor.

razer blade 14 amd ryzen

Blade 14’ün geri dönmesi ile, Razer ve AMD arasında tamamen yeni bir ortaklık doğuruyor ve bu ortaklık şimdiye kadar bir AMD işlemci üzerinde çalışan ilk Razer Blade ile sonuçlanıyor. 8 çekirdekli 16-thread AMD Ryzen 9 5900HX işlemci; 4,6 GHz saat hızına kadar yükseltebilen maksimum boosta sahip olup yoğun iş yüklerini hızla dağıtmasını, oyun oynarken gecikmeyi azaltmasını ve zorlu iş yüklerinin üstesinden en yüksek hızlarla gelmesini sağlar. AMD Ryzen özellikli yeni Blade 14, yalnızca sınıfındaki en yüksek ham bilgi işlem gücünü sunmakla kalmaz, aynı zamanda serin ve sessiz bir verimlilikle de kullanıcılara 12 saate kadar pil ömrü sağlar. Böylece kullanıcılar prizin yanına daha az zaman harcarken daha dışarıda daha çok zaman geçirebilecekler.

Blade 14, Nvidia GeForce RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar GPU’su da dahil en yeni Nvidia GeForce RTX 30 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’larına sahip. Nvidia’nın Ampere mimarisiyle oluşturulan RTX 30 Serisi, görsel olarak daha sürükleyici dünyalar yaratmak için geliştirilmiş ışın izleme (ray tracing) ve gelişmiş AI özellikleri sunuyor. GeForce RTX 30 Serisi, geliştirilmiş grafik performansına ek olarak, Dynamic Boost, Whisper Mode 2.0 ve Blade 14’ün sessiz ama ölümcül kalmasını sağlayan, yeniden boyutlandırılabilir BAR gibi bir dizi Max-Q teknolojisine sahip.

Razer Blade 14 ekran özellikleri

Gücü görsel doğrulukla eşleştiren Blade 14, piyasadaki en hızlı 14 inç oyun ekranlarını sunuyor. Full HD 144Hz’den Quad HD 165Hz’e kadar değişen her iki IPS sınıfı panel, Full HD panelde 100% SRGB’ye ve Quad HD panelde 100%’e kadar DCI-P3’e ulaşan mükemmel renk kapsamı sunuyor. Entegre AMD FreeSync Premium teknolojisi ile birleşen her iki panelin yüksek yenileme hızı, canlı ve akıcı bir görsel oyun deneyimi sağlar. Her kullanıcı için tutarlı ve canlı deneyim sunmak için paneller, renk doğruluğu yapılması için fabrikada özel olarak kalibre ediliyor.

Çok yönlü bir araç olarak tasarlanan Blade 14, günlük deneyimi iyileştirmek için oyun oynamanın ötesine geçen çok sayıda kullanıcı dostu özelliğe sahip. Ekranın üst çerçevesi, ofis dışında çalışırken web aramalarını yanıtlamak için keskin bir 720p web kamerası ve Windows Hello aracılığıyla güvenli ve sorunsuz oturum açma için bir IR sensörü ile kaplı. Güçlü klavye, Razer Synapse’de bulunan 16,8 milyon renkten herhangi birine uyacak şekilde özelleştirilebilen ve her tuşa ayrı atanabilen Razer Chroma RGB ile vurgulanmış.

Klavyenin yanında, oyun, film veya müzik için yerleşik THX Spatial Audio teknolojisi ile ayarlanabilen güçlü hoparlörler bulunuyor. Blade 14’ün kenarlarında; şarj etmek için güç sağlayan iki adet USB 3.2 Gen 2 Type-C bağlantı noktaları, eski öğeleri bağlamak için iki adet USB 3.2 Gen 2 Type-A bağlantı noktaları, toplantı odasında medya cihazlarına kolayca bağlantı için HDMI 2.1 ve THX Spatial Audio ile sürükleyici 3D sesleri duymak için 3,5 mm jak dahil olmak üzere çok sayıda bağlantı noktası mevcut.

razer blade 14

Razer Blade 14 pil özellikleri

Razer Blade 14’ün yanı sıra Razer, ilk Galyum Nitrür (GaN) şarj cihazı olan Razer USB-C GaN şarj cihazını da duyurdu. En son GaN teknolojisini kullanan yeni şarj cihazı, oyuncular, profesyonel tüketiciler veya sürekli hareket halinde olanlar için isabetli olacaktır. İki USB-C bağlantı noktası ve iki USB-A bağlantı noktası arasında 130 W’a kadar birleşik şarj gücü sunan bu ürün, müşterilerin akıllı telefonlarını, tabletlerini veya dizüstü bilgisayarlarını cebe kolayca sığacak kadar küçük bir cihazla şarj etmelerini sağlıyor.

razer usb gan charger
Razer USB GaN Charger

Yeni şarj cihazında bulunan GaN teknolojisi, geleneksel silikon bazlı şarj tuğlasına kıyasla yalnızca boyut ve güç dağıtımı açısından değil, aynı zamanda termal performans açısından da daha verimli olmasıyla dikkat çekiyor. Bu da bağlı cihazların aşırı ısınma veya kısa devre yapma riskinin azalması anlamına geliyor. Razer USB-C GaN Charger, oyuncuların ve profesyonel tüketicilerin hareket halindeyken her zaman bağlı kalmalarını ve güçlerini açık tutmalarını sağlıyor.

Razer Blade 14 fiyatı 

Yepyeni Razer Blade 14, 1799.99$ / 1,999.99€’dan başlayan yurt dışı fiyatlara fiyatlara sahip. Şu anda yurt dışında Razer.com, RazerStore perakende satış yerleri ve seçkin perakende ortaklarında mevcut. Razer USB-C GaN Şarj Cihazı şu anda 179.99$ / 179,99€ fiyat etiketiyle Razer.com’da ve RazerStore perakende satış noktalarında satılmaya başlandı.

İLGİLİ HABERLER