Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 7 serisinin yeni üyesi 2021’in ilk çeyreğinde gelecek

qualcomm snapdragon 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888‘i kısa süre önce duyurmuştu. Şirketin Snapdragon 888 ile birlikte orta üst segmentte konumlanan bir işlemciyi de tanıtması bekleniyordu. Ancak Qualcomm Snapdragon 7 serisinin yeni üyesi olacağı konuşulan bu işlemci henüz resmiyet kazanmış değil.

Weibo’da yapılan bir paylaşıma göre, Qualcomm yeni işlemcisini 2021’in ilk çeyreğinde duyuracak. Bu işlemciyi taşıyan telefonlar da duyurudan hemen sonra kullanıcılarla buluşacak.

Snapdragon 7 serisinin en yeni üyesinin 5 nm mimarisiyle üretilen Samsung Exynos 1080 ve MediaTek’in henüz resmi duyurusunu yapmadığı 6 nm MT6893 işlemcileriyle rekabet içinde olması bekleniyor.

Yeni işlemci hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Model numarası SM7350 olan işlemcinin kod adı ise Cedros. Bu isim, Qualcomm’un merkezinin bulunduğu San Diego’nun yakınlarındaki Meksika’ya bağlı bir adan geliyor.

Qualcomm Snadpragon 7 serisinin en yeni üyesinin prototip versiyonu, AnTuTu benchmark testinde 530000 civarında bir puan almıştı. Bu da yeni işlemcinin performansının Snapdragon 765G’nin bir hayli üstünde olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER