Teknoloji

Qualcomm iBeacons’ın karşısına Gimbal ile çıkıyor

Qualcomm bir mağazaya giren müşterilerin telefonlarına reklamları, özel kuponları ve indirim fırsatlarını gönderecek olan yeni teknolojisi Gimbal’i duyurdu. Apple da benzer bir teknolojiyi iBeacons adıyla geçtiğimiz eylül ayında iOS 7 ile birlikte hayata geçirmişti. Qualcomm’dan yapılan açıklamada her bir Gimbal’in akıllı telefonlara Bluetooth Smart aracılığıyla ”kişisel yüksek değerli içerik” ilettiği belirtildi. Mağazalar, tıpkı iBeacons’ta olduğu gibi, Gimbal platformunu kullanarak kendi bölgelerine giren müşterileriyle özel olarak iletişime geçebilecek.

qualcomm-gimbal-111213

İlk etapta iOS’i destekleyecek olan Gimbal’in ilerleyen dönemde Android’i de kapsama alanı içine alması bekleniyor. Mağazalar, konser salonları ve diğer etkinlik alanları tarafından kullanılabilecek olan Gimbal teknolojisi için Qualcomm iki farklı verici seçeneği sunuyor. 95 mm. x 102 mm. x 24 mm. boyutlarındaki Series 20 isimli vericinin fiyatı mağazanın satın aldığı verici sayısına göre 10 dolara kadar düşebilecek. 28 mm. x 40 mm. x 5.6 mm. boyutlarındaki Series 10 vericisinin fiyatı ise yine aynı kriter çerçevesinde 5 dolara kadar inebilecek. Şirketler söz konusu vericileri Gimbal Manager isimli panel aracılığıyla kontrol edebilecek.

Qualcomm’un Gimbal teknolojisini ilk olarak hangi mağazaların kullanacağı şu an için bilinmiyor. Apple’ın iBeacons teknolojisiyse halihazırda şirketin ABD’deki 254 mağazasında kullanılıyor.

İlgili >> Qualcomm Gimbal

İLGİLİ HABERLER