Ulaşım

Porsche Taycan güncellemeyle daha fazla yol gidecek ve daha hızlı şarj olacak

porsche taycan turbo ve porsche taycan turbo s

Porsche Taycan elektrikli otomobili için oldukça kapsamlı bir güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Bayilerde yüklenen bu güncelleme otomobilin menzilini artırıyor, şarjını hızlandırıyor ve araca yeni bilgi ve eğlence özellikleri getiriyor. Bu güncelleme tüm Taycan‘lara ücretsiz olarak yüklenebilecek.

Güncellemenin getirdiği en önemli yenilik olarak menzilin artması öne çıkıyor. Artık Taycan’la ekstra 50 kilometre daha yol katetmek mümkün olacak. Otomobilin baz versiyonunun menzilinin 322 kilometre olduğunu düşününce bu artışın önemi daha iyi anlaşılıyor.

Porsche menzil artışını Normal ve Eco modlarında ön motorun enerjisini keserek sağlıyor. Sürüş modları değiştirilirken sürücünün rejeneratif fren ayarları muhafaza ediliyor. Bu güncellemeyle birlikte 2020 model Taycan’lar 2022 model Taycan’lar kadar verimli çalışacak.

Porsche Taycan’ın bilgi ve eğlence sistemi de yenileniyor

Isı yönetiminde yapılan optimizasyon ise pilin uzun süre boyunca maksimum seviye olan 270W’ta şarj edilebilmesini mümkün hâle getiriyor. Bunun özellikle otomobilini yüksek hızla şarj edenler için sevindirici bir değişiklik olduğu söylenebilir. Daha öncesinde sistem uzun süre boyunca maksimum hızda şarja izin vermiyordu.

Güncellemeyle birlikte Porsche Taycan’ın ekranlarla donatılmış bilgi ve eğlence sisteminde de bazı değişiklikler yapılıyor. Ön cama yansıtılan ekranı revize eden Porsche, Apple CarPlay ve Android Auto’nun kablosuz çalışmasını mümkün hâle getiriyor. Sürücüler navigasyon sisteminde ilgi çekici yerler için arama yapabilecek ve hızlı şarj istasyonlarını filtreleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER