Ulaşım

Elektrikli yeni Porsche Macan, Android Automotive ile yollara çıkıyor

porsche macan

Porsche Macan, ikinci nesil versiyonuyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Volkswagen’in en yeni 800V PPE platformu üstüne geliştirilen elektrikli otomobil, 100 kWh kapasiteli bir bataryayla geliyor.

270 kW DC şarj desteği sayesinde otomobilin bataryası sadece 21 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar yükseliyor. İki elektrikli motor 470 kW’a kadar güç üretiyor. Otomobilin menzili ise 613 kilometreye kadar uzanıyor.

Yeni Macan’ın selefine kıyasla daha akıllı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Otomobil, Google’ın Android Automotive platformuyla çalışan ilk araçlar arasında yer alıyor. Telefonun otomobilin bilgi ve eğlence sistemine yansıtıldığı Android Auto’dan farklı olarak Macan’ın bilgi ve eğlence sistemi tamamen Android Automotive OS ile çalışıyor.

Macan’ın “Hey Porsche” isimli sesli asistanı, Android Automotive OS’in önemli parçaları arasında yer alıyor. Asistan sürücülere rota öneriyor ve bu rotalarda şarj istasyonlarını bulmak da mümkün oluyor.

Android Automotive’in kendisine ait bir uygulama mağazası mevcut. Bu mağazada üçüncü taraf uygulamaları bulmak mümkün oluyor. Podcast ve oyun içeriklerine de buradan erişilebiliyor. Uygulama mağazasında ise YouTube ve DAZN gibi seçenekler yer alıyor.

porsche macan

Porsche’nin uygulama merkezi sürücü otomobile yaklaştığında Android Automotive’i başlatıyor. Böylelikle otomobile binildiğinde işletim sisteminin hazır olması sağlanıyor. Yazılım güncellemeleri de arka planda gerçekleştiriliyor.

Porsche, Android Automotive için hangi işlemcinin kullanıldığı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirket yüklenen uygulama sayısının performansı etkilemeyeceğinin sözünü verdi.

Yeni Porsche Macan iPhone kullanıcılarını unutmuyor

Porsche daha önce müşterilerinin büyük kısmının iPhone kullancısı olduğunu açıklamıştı. Yeni Porsche Macan, bu kitleyi de unutmuyor. Apple CarPlay de Macan da yerleşik olarak mevcut. CarPlay kullanılırken gösterge panelinin içinde Apple Haritalar uygulaması gösteriliyor. Buna ek olarak, CarPlay ana ekrana entegre edildiğinde arabanın klima ayarları da yine CarPlay içinden yapılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER