Ulaşım

Porsche elektrikli Macan ile Taycan’dan daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor

porsche elektrikli macan

Porsche Taycan, yurt dışında en çok tercih edilen elektrikli otomobiller arasında yer alıyor. Otomobil hızı ve şık tasarımının yanı sıra pratikliğiyle de dikkat çekiyor. Ancak 400 kilometrelik menzili ve ABD’de başlangıç fiyatının 90 bin dolar olması, Taycan’ın “ana akım” bir araç olmasını engelliyor. Porsche elektrikli Macan ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

Macan’ın elektrikli versiyonu belli bir süre için otomobilin akaryakıtla çalışan versiyonuyla birlikte yollarda boy gösterecek. Mevcut planlama kapsamında 2024, 2025 ve 2026’da hem benzinli hem de elektrikli modeller satışa sunulacak.

Porsche otomobil hakkında tüm detayları paylaşmasa da, elektrikli motorun 600 beygir seviyesine eş değer bir güç üreteceğini belirtti. Menzil konusunda net bir bilgi verilmese de, elektrikli Macan’ın tek şarjla Taycan’dan çok daha uzun bir yol katedebileceği ifade edildi.

Elektrikli Macan hâlâ “prototip” aşamasında bir otomobil. Dolayısıyla otomobil hakkındaki tüm detaylar henüz netleşmiş değil. Ancak otomobilin temelinde Porsche’nin yeni “PPE” platformunun bulunduğu bilinenler arasında yer alıyor.

Porsche elektrikli Macan’ın fiyatı konusunda bilgi vermedi

Porsche elektrikli Macan için şimdilik bir fiyat bilgisi paylaşmış değil. Ancak Macan, ABD’de 60 bin doların hemen üstündeki başlangıç fiyatıyla en “ulaşılabilir” Porsche modellerinden biri olarak değerlendiriliyor. Benzer bir etiketin otomobilin elektrikli versiyonu için de uygun görülmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER