Teknoloji

Pokemon Go iOS güncellemesiyle Google hesabı güvenliği endişeleri gideriliyor

pokemon go

pokemon go iosPokemon Go iOS uygulaması, yayınlanmasından bir hafta sonra ilk güncellemesini aldı. Oyunun geliştiricisi Niantic Labs tarafından yapılan açıklamaya göre, güncelleme uygulamanın performansını dengeleyecek ve bazı hataları düzeltecek. Ancak güncellemenin asıl büyük vaadi, Google hesap izinlerinin gereğinden fazla kapsayıcılığının önüne geçmek.

Son günlerin popüler artırılmış gerçeklik oyununun Google hesaplarına “tam erişim” elde ettiği kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Güvenlik uzmanları uygulamanın tam erişim elde etmesini “rahatsız edici” olarak nitelemiş ve oyuncuları oyunun gereğinden fazla bilgiye ulaştığı konusunda uyarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sayılarla Pokemon Go: Dünyayı saran çılgınlığa dair bilgiler

Bu geniş kapsamlı erişim, Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic Labs’e kullanıcıların e-postalarına ve hatta konumlarına erişime fırsatını veriyor. Niantic Labs bu durumun ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada oyunun sadece kullanıcı kimliği ve e-posta adresi gibi bilgilere ulaştığı belirtilmişti. Problemin çözümü için de hızlı hareket etme sözünü veren şirket, bu sözünü tutmuşa benziyor. Güncellemenin kısa süre içinde yayınlanması, oyunu oynamak isteyen iOS kullanıcılarını rahatlatacak bir gelişme niteliğini taşıyor.

Pokemon Go iOS uygulaması henüz Türkiye’den indirilemiyor

Oyunun güncellenmiş versiyonuna iTunes App Store üzerinden erişilebiliyor. Ancak Pokemon Go iOS versiyonunun henüz iTunes App Store Türkiye mağazasındaki yerini almadını belirtmekte fayda var. iOS versiyonunun bu hafta sona ermeden dünyanın geri kalanında da yayınlanması bekleniyor. Bunun Pokemon Go çılgınlığının dozunu artıracağını görmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER