DosyaEğlence

Sayılarla Pokemon Go: Dünyayı saran çılgınlığa dair bilgiler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goPokemon Go, geçtiğimiz hafta ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’da resmi olarak yayınlandıktan sonra tüm dünyayı saran bir çılgınlığa dönüştü. Akıllı telefon sahiplerinin çeşitli yöntemlerle ülkelerindeki mağazalarda olmasa bile indirmeyi başardıkları oyuna dair bazı dikkat çekici sayıları sizler için sıraladık.

Yüzde 5.16

Çevrim içi takip servisi Similar Web tarafından yapılan araştırmaya göre, Pokemon Go 8 Temmuz itibarıyla ABD’deki Android cihazlarının yüzde 5.16’sına ulaşmayı başardı. Bu oran popüler çöpçatanlık uygulaması Tinder’ın ABD’deki Android kullanıcıları arasındaki benimseme oranından yüksek.

Yüzde 3

Yine Similar Web tarafından paylaşılan rakamlara göre, ABD’deki Android kullanıcılarının yüzde 3’ünden fazlası uygulamayı indirdi. Söz konusu kitlenin yüzde 60’ından fazlası oyunu her gün oynuyor.

277 milyon

Nintendo bugüne kadar 277 milyondan fazla Pokemon oyunu sattı. 10 dilde basılan Pokemon oyun kartlarının satış rakamı ise 21.5 milyarı geçti. Son 20 yıllık süre içinde ise 17 Pokemon filmi yapıldı. Niantic Labs ile birlikte hazırlanan artırılmış gerçeklik oyununun bu rakamlara nasıl bir katkıda bulunacağı zamanla anlaşılacak.

57.65 milyar dolar

2015’in sonu itibarıyla Nintendo, Pokemon oyunlarının satışlarından ve ilgili oyunların lisanslarından 57.65 milyar dolar gelir elde etti.

4 milyon

ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda dışındaki Android kullanıcıları, oyunu resmi mağazayı by-pass ederek indirebiliyor. Bu indirme işlemlerinin temel kaynağı olan apkmirror.com sitesinin 5 Temmuzda yaklaşık 600 bin olan ziyaretçi sayısı, 6 Temmuzda 4 milyona yükseldi.

9 milyar dolar

Borsa da Pokemon Go’yu sevmişe benziyor. Nintendo’nun piyasa değeri oyunun yayınlanmasının ardından 9 milyar dolar arttı. Şirketin hisseleri geçtiğimiz pazartesi günü (11 Temmuz) yaklaşık yüzde 25 oranında değer kazandı.

4 şüpheli, 11 kurban

ABD’nin Missouri eyaletinin O’Fallon şehrinde dört şüphelinin oyunun yardımıyla en az 11 kişiyi tuzağa düşürdüğü söyleniyor. Şüphelilerin oyunda bazı yerlerde Pokemon bulunabileceğine dair sahte işaretler bıraktığı ve o noktalara gelen kişileri soyduğu öğrenildi. Gençlerin oyunu suç faaliyetleri doğrultusunda kullanmayı kabul ettiği belirtildi.

1 ceset

Shayla Wiggins, ABD’nin Fremont County kasabasındaki Big Wind Nehri’nin etrafında Pokemon aramaya gittiğinde tahmin ettiğinden fazlasıyla karşılaştı. Suyun üstünde bir cesetle karşılaşan Wiggins, hemen polise haber verdi. Polisin incelemesine göre, ölen kişinin kazara nehire düştüğü ve boğulduğu düşünülüyor.

79.99 pound

Birleşik Krallık’ta 14 bin 500 PokeCoin için ödemek gereken rakam. Bu rakam, ülkede bir uygulama içi satın alma unsuruna biçilen en yüksek değer olma niteliğini taşıyor.

Yüzde 362

Geçtiğimiz haftadan bu yana Spotify’da Pokemon’un jenerik müziğinin dinlenme oranı yüzde 362 oranında arttı. Tüm Pokemon şarkılarının Spotify’daki dinlenme oranı ise üçe katlandı. Görünen o ki, Pokemon Go oyuncuları Pokemon şarkılarıyla daha iyi havaya giriyor. Hali hazırda Spotify’da kullanıcılar tarafından hazırlanmış yaklaşık 200 “Pokemon” temalı müzik listesi bulunuyor.

15 Temmuz 

Pokemon Go’nun ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda dışındaki ülkelerde bu tarihte piyasaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER