Eğlence

Pokémon Go iOS ve Android uygulamalarıyla Pokémon’ları gerçek dünyaya taşıyacak

The Pokémon Company, Nintendo ve Niantic ile birlikte geliştirdiği yeni oyunu Pokémon Go’yu duyurdu. Proje ortaklarından Niantic’in Google’ın artırılmış gerçeklik oyunu Ingress’in arkasındaki isim olduğunu en baştan belirtmekte fayda var. Ingress’in ayak izlerini takip ediyor gibi gözüken Pokémon Go, kullanıcıların gerçek dünyada sanal Pokémon’lar bulmasını ve onları dövüştürmesini mümkün kılacak. Alphabet yeniden yapılanmasının ardından Google ile bağlarını koparan ve artık bağımsız bir şirket olan Niantic’e Nintendo ve The Pokémon Company ortak yatırım yapacak.

Nintendo tarafından geliştirilen Pokémon Go Plus isimli özel akıllı saat de Pokémon Go’ya eşlik edecek. Bu saat sayesinde kullanıcılar telefonlarına bakma ihtiyacı duymadan oyunu kontrol edebilecekler. Pokémon topu şeklindeki akıllı saat, kullanıcılar gerçek dünyada bir Pokémon’a yaklaşıldığı zaman aydınlanacak ve titreyecek. The Pokémon Company CEO’su Tsunekazu Ishihara, geçtiğimiz yaz hayatını kaybeden Nintendo CEO’su Satoru Iwata ile iki yıldır Pokémon Go üstünde çalıştıklarını belirtti.

pokemon-go-plus-100915

Pokémon Go, 2016’da iOS ve Android için yayınlanacak. Oyun ücretsiz olacak, ancak aynı zamanda uygulama içi satın alma unsurlarını barındıracak. Pokémon Go Plus saati içinse henüz bir fiyat belirlenmedi.

Tokyo’da gerçekleştirilen basın toplantısında oyuna ilişkin fazla bilgi verilmese de, yayınlanan fragman sayesinde The Pokémon Company, Nintendo ve Niantic’in planlarına ilişkin bir fikir edinmek mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER