EğlenceTeknoloji

Pokemon Go için evde oyun deneyimini kolaylaştıracak yenilikler

pokemon go covid-19
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pokemon Go, oyuncularını dışarıya çıkıp sokaklarda dolaşmaya teşvik eden bir oyun. Ancak dünya genelinde evde kalmanın bu kadar önemli olduğu bir dönemde, bir oyun için dışarıya çıkmak hiç mantıklı bir hareket değil. Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic Labs, oyunda bu olağanüstü durumun gerektirdiği değişiklikleri yapmaya devam ediyor.

Oyuncuların dışarıya çıkıp PokeStop’lardan yeni PokeBall’lar toplaması mümkün olmadığı için Niantic, farklı bir paket sunuyor. Pokemon Go’nun oyun içi mağazasından 1 PokeCoin karşılığında 100 PokeBall satın almak mümkün oluyor. Buna ek olarak, oyuna her hafta değişecek ve sadece bir kez satın alınabilecek 1 PokeCoin’lik özek paketler eklendi.

Niantic, Pokemon Go’daki günlük bonusları da artırdı. Artık oyunculara günün ilk yakalayışı için üç kat daha fazla Stardust ve XP verilecek. Buna ek olarak, oyuncuların gün içinde açabildikleri hediyelerin sayısı da 30’a çıkarıldı.

Bütün bunlara ek olarak, oyuna “Today View” (Günün Görünümü) adını taşıyan yeni bir bölüm daha eklendi. Bu bölümde Pokemon Go’ya dair en güncel haberleri bulmak mümkün olacak. Oyuncuların katılabileceği en güncel etkinliklerin görülebileceği bu bölümde istatistikler de yer alacak.

Niantic Labs, oyuncuların efsanevi dalan Pokemon’u yakalayabileceği Raid Hour ve Lugia Raid Week etkinliklerini ise iptal etmek zorunda kaldı. Yine de; Pokemon Go oyuncuları 31 Mart 2020’ye kadar Go Battle League ödülü olarak Cobalion’u yakalamaya devam edebilecek.

İLGİLİ HABERLER