Eğlence

PlayStation PC başlatıcısının izleri görüldü

sony playstation türkiye

Tıpkı Blizzard, Rockstar ve Ubisoft gibi, yakında Sony’nin oyunlarını PC üzerinde oynamak için özel bir başlatıcı indirmek gerekebilir. Marvel’s Spider-Man: Remastered’ın Windows versiyonunu inceleyen Video Games Chronicle sitesi, PlayStation PC başlatıcısına referans olan kodların varlığını ortaya çıkardı. Sony’nin PC oyunlarına PlayStation Network entegrasyonu ekleme planı da bir süre önce görülmüştü.

Sony’nin bu başlatıcıyı nasıl kullanacağı belirsizliğini koruyor. Şirketin kendi oyunları için bu başlatıcıyı zorunlu kılması akıllara gelen ilk seçeneklerden biri oluyor. Hâlihazırda Sony’nin oyunlarını hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden satın almak mümkün oluyor.

Oyunların başlatılması konusunda her yayıncı farklı bir strateji izleyebiliyor. Örneğin, Blizzard’ın oyunları sadece Battle.net uygulaması üzerinden indirilebiliyor. EA ve Rockstar gibi şirketlerin oyunları da hem Steam hem de Epic Games Store üzerinden alınabiliyor. Ancak bu şirketler de doğrulama amacıyla kendi uygulamalarının yüklenmesini talep ediyor.

Sony’nin ikinci yolu tercih etmesi durumunda PlayStation PC başlatıcısı içinde bir mağaza görmemiz de mümkün olabilir. Sony bu sayede Steam ve Epic Games Store’a verdiği komisyonu bir nebze azaltabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER