Teknoloji

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro ekranları ile ilgili dikkat çekici sızıntı

pixel 7

Google, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’yu resmi olarak duyurdu, ancak onlar hakkında pek bir şey söylemedi. Şimdilerde ise dedikodu değirmeninden gelen yeni bilgiler, bu telefonlardaki ekranların Pixel 6 ve Pixel 6 Pro telefonlardakilerle tam olarak eşleşeceğini gösteriyor.

9to5Google‘ın haberine göre, 2022 model amiral gemisi telefonlar da, 2021 model amiral gemisi Pixel telefonlardakilerle aynı Samsung ekran panellerini kullanacak. Bunun işareti ise Android kodundan anlaşılıyor. Ancak yeni telefonların ekranları arasında ufak tefek farklılıklar olabilir.

Pixel 7 için 90Hz’e kadar yenileme hızına sahip 1080 x 2400 piksel ekran görebiliriz. Pixel 7 Pro ise maksimum 120Hz yenileme hızına sahip 1440 x 3120 piksel ekrana sahip olabilir. Bunlar kötü teknik özellikler değil, ancak geçen yılın modellerine göre çok büyük değişikliklerin olmayacağı anlamına geliyor.

Sızan haberlere göre, Pixel 7’nin ekranı aynı paneli kullanmasına rağmen birkaç milimetre daha küçük olabilir. Pixel 7 Pro ise, belki de düşük pil modunda güç tasarrufu için 1080p modu seçeneğiyle gelebilir.

Bu sızıntıların tümü şu anda doğrulanmadı, bilgiler ise sürücülerin çekirdek Android kodunda görüntülenmesine yönelik referanslara dayanıyor. Kodun yanlış yorumlanması veya Google’ın ekim ayı civarında gelmesi beklenen Pixel 7 ve Pixel 7 Pro telefonlarında piyasaya sürülünceye kadar çeşitli değişiklikler yapması muhtemeldir.

Kesin olarak bildiğimiz şey ise, Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro tasarımıdır, çünkü Google bunların resmi fotoğraflarını paylaştı. Ayrıca yeni cihazların içinde yeni nesil bir Tensor yonga seti olacağını doğruladı ve bunun da önemli bir hız artışı sağlaması bekleniyor.

Kullanıcıların belki de daha çok ilgileneceği noktalar performans, kamera kalitesi ve pil ömrü olacaktır. Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’nun tüm bu alanlarda gelişme potansiyeli var. Yeni telefonların, genel anlamda cazibesi için çok önemli olacak yeni bir Tensor yonga setine sahip olacağını biliyoruz.

Çıkış tarihi açısından, Google’ın söylediği tek şey, telefonların yıl içinde piyasaya sürüleceği oldu. Ancak bu telefonların ekim ayı civarında resmen piyasaya çıkmasını bekliyoruz. O zamana kadar, ne bekleyeceğimizi bize gösteren çok daha fazla sızıntı ve söylenti bekleyebiliriz. Bu arada Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinin Türkiye’de resmi olarak satılmasını yine beklemiyoruz.

İLGİLİ HABERLER