Teknoloji

Google Pixel 7 serisini ilk kez gösterdi

pixel 7

Google, I/O 2022 açılış konuşmasında yeni akıllı telefonu Pixel 6a‘yı ve akıllı saati Pixel Watch‘u ilk kez gösterirken, aylar sonra çıkarmayı planladığı Pixel 7 için de erken bir önizlemesi sundu.

Şirket, ayrıntılı özellikler veya bileşenler konusunda pek bir şey açıklamasa da, Pixel 6’da ilk kez gördüğümüz ve telefonun öne çıkan özelliklerinden biri hâline gelen kamera çubuğunu Pixel 7’de de koruyor. 2022 model Pixel 7’de göreceğimiz tasarım yenilikleri arasında geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış yeni bir çerçeve göreceğiz ve bu, kamera çubuğu boyunca kesintisiz bir şekilde uzanıyor.

pixel 7

Daha önce olduğu gibi, standart Pixel 7 de iki arka kameraya sahip olacak. Daha yüksek fiyatlı Pixel 7 Pro ise üçlü kamera dizisi ile birlikte gelecek. Bu arada, telefonun içinde konuşma tanıma, fotoğraflar, videolar ve güvenlik gibi bir dizi özelliği geliştirmek için tasarlanmış ikinci nesil bir Tensör çipi bulunacak. Bunların yanı sıra, çekici görünüme sahip olan bu telefonlar, bu sonbaharda birlikte çıkışı planlanan Android 13 ile yüklü olarak gelecek.

Google Pixel 7 ve 7 Pro fiyatı veya çıkış tarihi gibi bilgileri paylaşmadı. Ancak geçen yılları dikkate alırsak, bu yeni Google amiral gemisi telefonlarının ekim ayında tanıtılmasını ve yurt dışında satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER