Manşetler

Pixel 6 Pro ve Pixel 6 ile ilgili olarak sızan yeni görüntüler var

google pixel 6 pro

Twitter’ın teknolojik ürünlerle ilgili bilinen sızıntı kaynaklarından olan OnLeaks‘ten (digit.in aracılığıyla) gelen yeni görüntüler, Google’ın Pixel serisi ile ileriye dönük cesur bir adım atabileceğini gösteriyor. Görüntülerde yer alan Pixel 6 Pro olduğu iddia edilen telefonda, 6.67 inç kavisli bir ekran ve periskop tarzı bir telefoto lens dahil olmak üzere üçlü arka kamera dizisi sunulabilir. Bu, Pixel serisi için de bir ilk olacaktır. OnLeaks daha sonra da, 91Mobiles katkılarıyla daha küçük boyutlu bir Pixel 6 telefonuna ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaştı.

Aynı zamanda ilgili haberde, Pixel 6 Pro’nun bir OLED ekran kullanacağı, ancak yenileme hızının doğrulanmadığı belirtiliyor. Cihazın boyutlarının yaklaşık 163,9 x 75,8 x 8,9 mm olacağı da haberde yer alıyor. Çift hoparlör sunması ve kablosuz şarj gibi, her ikisi de Pixel 5’te bulunan özellikler de listeleniyor. Görüntülere bakılırsa, kamera dizisi cihazın arkası boyunca yükseltilmiş, yatay bir şeride taşınmış ve panelin hemen üstünde parlak bir ton dikkat çekiyor. Bu sızıntıyla ilgili olarak Pixel 6 Pro’nun söylentilere konu olan, Google tarafından tasarlanmış “Whitechapel” yonga üstü sistemi içerip içermeyeceği konusunda bir doğrulama bulunmuyor.

google pixel 6 pro
Pixel 6 Pro

“XL” den “Pro”ya değişen isimlendirme, standart ve büyük ekran modelleri arasında yeni bir ilişkiyi de gösterebilir. Önceki nesillerde (Pixel 5’in hiçbir zaman bir XL versiyonu olmadı), XL modeli “aynı telefon, daha büyük ekran” mantığına sahipti. Bu isimlendirmeden “Pro” için vazgeçmek, bunun hem daha büyük hem de daha yüksek kaliteli bir cihaz olduğunu gösterebilir.

Pixel 6’nın görüntüsü de sızdı

Pixel 6 Pro’nun yanı sıra, 91Mobiles sitesi sayesinde daha küçük model olacak Pixel 6’nın da bir görüntüsü ortaya çıktı. Pixel 6, kamera çıkıntısını barındıran parlak siyah bir çubukla ayrılmış turuncu ve beyaz bölümlere sahip bir renk grubu ile, Pro’dakine benzer biçimde bir ayırt edici tasarımı benimseyecek gibi görünüyor.

Sızıntıya göre, arkada bir tane daha az sayıda kamera bulacaksınız. Muhtemelen normal bir geniş kamera ile bir ultra geniş açılı kamera yer alacak. Pixel 6 Pro’da olması beklenen periskop lens bu telefonda olmayacak. Her iki telefonun ön yüzünde, ekranın üst kısmında ortalanmış selfie kameraları bulunacak gibi görünüyor.

google pixel 6
Pixel 6

91Mobiles, Pixel 6’nın 6 Pro’da kullanılan 6,67 inçlik kavisli panelden farklı olarak düz kenarlı 6,4 inç ekrana sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca Pixel 6’da kablosuz şarj, ekran içi parmak izi sensörü ve 158,6 mm x 74,8 mm x 8,9 mm boyutlarında gövde ve kenarlara yerleştirilmiş stereo hoparlörler bulunacak. OnLeaks’in sızdırdığı görseller, geçtiğimiz hafta Front Page Tech’den Jon Prosser tarafından gösterilen tasarımlarla örtüşüyor.

Google, son zamanlarda Pixel donanımı ve tasarımına muhafazakar bir yaklaşım benimsiyor. Bu kötü sayılamaz, her şeye rağmen Google’ın akıllı telefonlarına harika kameralar ve yazılımlar eklediğini ve bunları uygun fiyattan sunarak ün kazandığını gördük. Ancak sızan bu son fotoğraflar gerçekse, o zaman şirket, üst düzey donanıma sahip diğer amiral gemilerine meydan okumak için dikkate değer bir adım atıyor gibi görünüyor. Şimdilik, Pixel 6 veya Pixel 6 Pro için onaylanmış bir çıkış tarihi yok, ancak bu cihazların da geçmişte olduğu gibi sonbaharda, muhtemelen eylül sonu veya ekim başında tanıtılmasını bekliyoruz. Bu arada Google, bu yıl içinde bir Pixel 5A modeli çıkarmayı da planlıyor.

İLGİLİ HABERLER