Teknoloji

Google Pixel 5a’nın tanıtım tarihi için ilk iddia

google pixel 5a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 5a ismi bu yıl şimdiden birkaç dedikoduda duyulmuştu. Yeni bir sızıntı, akıllı telefon için muhtemel bir tanıtım tarihini gösteriyor. Ünlü duyumcu Jon Prosser, paylaşımında yeni Pixel Buds kulaklığın nisan ayında, yeni bir Google telefonun ise 11 Haziran 2021’de tanıtılacağını açıkladı.

Prosser, daha sonra yaptığı başka bir paylaşımda ise söz konusu telefonun Pixel 5a olacağını belirtti. Google’ın katlanabilir bir telefon hazırladığına dair dedikoduları da dikkate alınca Pixel 5a tanıtımı için ortaya atılan tarih biraz daha gerçekçi görünüyor.

Prosser’in paylaşımında Pixel 5a’yla ilgili başka bir detay verilmiyor. Ancak daha önceki sızıntılarda telefonun Pixel 4a 5G ve 5‘e benzer bir tasarıma sahip olacağı belirtilmişti. Telefonun Pixel 4a 5G gibi 6.2 inç Full HD+ ekran ve Pixel 5 ile aynı kamera sistemiyle geleceği söyleniyor.

Pixel 5a’nın donanımıyla ilgili olarak somut bir şey bilinmiyor. Yine de akıllı telefonda en az 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanının bulunması muhtemel görünüyor. Telefonun kalbinde ise henüz resmiyet kazanmayan Qualcomm Snapdragon 775’in bulunması sürpriz olmayacaktır.

Google Pixel 5a ile ilgili sızıntı ve dedikodular, Prosser’ın bahsettiği 11 Haziran tarihi yaklaştıkça artacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER