Teknoloji

Pinterest görsel arama motoru niteliğini öne çıkarmak istiyor

pinterest gorsel aramaYola bir sosyal ağ olarak çıkan Pinterest, son zamanlarda kendisini bir arama motoruna dönüştürecek önemli adımlar atıyor. Pinterest görsel arama motoru olma iddiasını mobil uygulamalarında yaptığı son güncellemeyle ortaya koyuyor. Güncelleme “Arama” ve “Lens” özelliklerini uygulama içinde daha belirgin noktalara yerleştiriyor.

Pinterest Lens adını verdiği görsel arama özelliğini bu yıl içinde ABD’de kullanıma sunmuştu. Lens’in tersten görüntü aramaya eş bir fonksiyon olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Lens ile bir nesnenin fotoğrafı çekildikten sonra akıllı arama özelliği devreye giriyor. Kullanıcıların karşısına ilginç pinlerin ve bağlantılı tasarım fikirlerinin olduğu bir sayfa çıkıyor. Pinterest Lens’in özelliklerini ve doğruluğunu geliştirmek adına düzenli olarak güncellemeler yapıyor.

Pinterest’in arama özelliğinden mobil cihazlarda faydalananların sayısı her geçen gün artıyor. Dolayısıyla şirketin arama özelliğini ön plana çıkarma isteğine şaşırmamak gerekiyor. Pinterest’ten yapılan açıklamada, platformdaki aramaların yüzde 85’inin mobil cihazlardan geldiği belirtildi. Bunun büyük bir trafik miktarı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Pinterest görsel arama özelliği dışında da yenilikler yaptı

Pinterest ana ekranda da bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Kullanıcılar bundan böyle ana ekranda daha az sayıda çift paylaşım görecek. Tavsiyeler de son pinler ve aramalar doğrultusunda gerçek zamanlı olarak güncellenecek. İlk olarak iOS’te sunulan yeni özellikler yakında da Android uygulamasına da eklenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER