Teknoloji

PES 2019: Zengin içerik ve mobile uygun deneyim bir arada

pes 2019

Pro Evolution Soccer veya herkesin daha iyi bildiği kısaltmasıyla PES, dünyanın en popüler futbol oyunu olma konusunda EA Sports’un FIFA serisiyle kıyasıya bir rekabet içinde. İlk başta oyun konsollarında ve bilgisayarlarda başlayan bu rekabet, yeni dönemin ruhuna uygun olarak mobil cihazlara da taşındı. Hem FIFA hem de PES, mobil cihaz sahiplerine ekosistem için özelleştirilmiş bir deneyim vadediyor. PES 2019, mobile özgü deneyimi konsollarda görülen çeşitlilikle zenginleştirerek oyuncuların karşısına çıkıyor.

pes 2019PES 2019’da oyunun konsol versiyonundaki maç motoru, mobil versiyona da taşınıyor. Böylelikle oyuncu animasyonlarını, takımlara özgü oyun tarzlarını ve en üst seviyede oyun deneyimini akıllı telefonlarda da yaşamayı mümkün kılıyor. Konami’nin top fiziği mekaniğine yaptığı dokunuşlar da oyuncuların yaşadığı deneyimin üst seviyeye çıkmasına yardımcı oluyor. Oyunculara kontrol konusunda klasik ve modern olmak üzere iki farklı seçenek sunulurken, her seçenekte temel kontrollerin nasıl uygulanacağı konusunda bilgi veriliyor.

pes 2019PES 2019’da oyuncular kendilerini hem arkadaşlarına hem de dünyanın dört bir yanındaki diğer oyunculara karşı test edebiliyor. “Yerel Maç” modunda oyuncular arkadaşlarıyla yüz yüze mücadele edebiliyor ve yoğun bir 1’e 1 oyun deneyimini yaşayabiliyor. Daha kalabalık arkadaş grupları ise bir araya geldiklerinde “Bölgesel Lig” moduyla kendi turnuvalarını oluşturabiliyor.

pes 2019PES 2019, oyuncularına arkadaşlarıyla uzakta olsalar bile oynama imkanını da sunuyor. “Arkadaş Maçı” adını taşıyan mod sayesinde oyuncular arkadaş listelerindeki başka bir oyuncuyla oldukça hızlı biçimde eşleşebiliyor. “Online Maç” modunda ise oyunu oynayan tüm oyunculara meydan okumak mümkün oluyor. Bu meydan okumalarla oyuncular farklı türlerde ödüller kazanabiliyor. Buna ek olarak, haftalık etkinlikler sayesinde de oyuncular farklı antrenman yöntemlerini deneyebiliyor ve oyunda zirveye yerleşme mücadelesine katılabiliyor.

pes 2019PES 2019’da oyunculara kendi takımlarını oluştururken baz olarak seçebilecekleri daha fazla seçenek de sunuluyor. Aralarında Spor Toto Süper Lig’in de bulunduğu çok sayıda lig, lisanslı olarak PES 2019’da yer alıyor. Bunlara ek olarak, Barcelona ve Arsenal gibi kalburüstü takımlar da PES 2019’da oyuncuların karşısına çıkıyor. Takımların yanı sıra efsane oyuncuların varlığı da PES 2019’un dikkat çeken yönleri arasında bulunuyor.  PES 2019’un eski yıldızlar karmasında Beckham, Zico, Romario, Cruyff, Nedved, Maldini, Gullit ve Kahn gibi oyuncular yer alıyor.

pes 2019PES 2019, konsol ve mobil arasındaki makası koşulların elverdiği ölçüde kapatma konusunda başarılı bir performans sergiliyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER