EğlenceTeknoloji

Peak ABD’li oyun devi Zynga tarafından 1.8 milyar dolara satın alınıyor

Peak ABD'li oyun devi Zynga tarafından 1.8 milyar dolara satın alınıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta sonu Peak’in Zynga tarafından satın alındığına dair dedikodular çıkmıştı. Webrazzi’nin haberine göre dünyaca ünlü oyun stüdyosu Peak için 1.8 milyar dolar ödeyecekti. Bugün yayınlanan resmi açıklama ile birlikte bu satın alma kesinleşmiş oldu.

10 yıl önce kurulan Peak ekibi hayallerini gerçekleştirdi, bu satın alma ile birlikte Türkiye tarihinin en değerli şirketlerinden biri oldu. ABD’li Zynga ile birlikte şirket artık yeni bir evreye girmiş olacak. Şirketin belirttiğine göre anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişiyor. Faaliyetler ekipte ve yönetimde hiçbir değişiklik olmadan sürecek, Peak markası varlığını sürdürecek .Sadece hisselerini 1,8 milyar dolar karşılığında Zynga’ya devredilecek. Peak ve Zynga arasındaki anlaşma, farklı ülkelerdeki rekabet kurumlarının onaylarına tabi bulunuyor.Peak ve Zynga anlaşmasını değerlendiren Peak Strateji Direktörü Ömer İnönü şunları söyledi: “10 yıl içinde global mobil oyun sektörünün devlerinden birini Türkiye’den ortaya çıkardık. Bu hem Peak hem de ülkemiz adına gerçekten gurur verici. Büyümemizi, ilerlememizi ve yarattığımız etkiyi daha da artırmak adına, stratejik bir ortak ile güç birliği yapmak için en doğru zamanı bekledik. Bize olan yaklaşımları ve güvenleri ile gerçekten upuzun bir yolculuğa çıkabileceğimize inandığımız Zynga’nın bu stratejik birliktelik için en doğru şirket olduğuna inanıyoruz. Yaptığımız anlaşma en temelinde Peak’in bütün ekibine, yaptıklarına ve yapacaklarına olan güvenin ve Peak’in potansiyelinin bir göstergesi. Mutluyuz, gururluyuz ama en çok da bundan sonra başaracaklarımız için heyecanlıyız.”

Ömer İnönü sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz için büyük önem taşıyan bu imza, Peak’i Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına yerleştiriyor. Bu anlaşma, güzel insanların bir arada büyük hayallere inandığı zaman her şeyi başarabileceğini somut bir şekilde vurguluyor. Başarının mimarı ise Türkiye’nin dört bir yanından aynı amaç ve değerler etrafında birleşmiş olan, genç ve müthiş heyecanlı ekibimiz. Bu anlaşmanın asıl değeri de işte tam burada yatıyor.”

Zynga CEO’su Frank Gibeau ise, “Peak’e ?aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek” dedi.

Peak Kurucusu ve CEO’su Sidar Şahin anlaşmayla ilgili duygu ve düşüncelerini, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” sözleriyle belirtiyor.

Sidar Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlaşmanın en önemli yanı, imkansızın başarılabileceğini somut olarak ortaya koyması. Türkiye’de anne babalar çocuklarına inansınlar istiyorum. Sevdikleri işi sürekli ilerleyerek yaptıkları sürece, başarabileceklerine inansınlar. Çocuklar da gençler de kendilerinin başarabileceklerine inansınlar. Çünkü her şey inanmakla başlar.”

Peak geçen yılın başlarında da farklı bir reklam kampanyasıyla gündeme gelmişti. Yeni çalışan arayışını Türkiye’nin birçok ulusal TV kanalında aynı anda yayınlanan ve aynı zamanda şirketi de tanıtan bir reklamla çok konuşulmuş ve kamuoyu nezdinde bilinirliğini dikkate değer biçimde artırmıştı. Reklam fikrinin yurt dışında yayınlanmış başka bir reklamdan alındığına dair iddialarla da şirket gündemde yer tutmuştu.

İLGİLİ HABERLER