Manşetler

Peak’ten reklam filminin çalıntı olduğu yorumlarıyla ilgili açıklama

peak reklam filmi

Peak dün akşam saat 21.30’da 41 kanalda aynı anda yayınlanan reklam filmiyle Türkiye gündemine oturdu. Birçok kullanıcı hemen Google’a koşup Peak’in ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Özellikle Facebook için geliştirdiği oyunlarla büyük başarı elde eden ve bazı oyunlarını Zynga’ya satan Peak Games, büyüme stratejisine yönelik önemli bir adımı, reklam filmiyle atmayı hedefliyordu. Ne var ki, evdeki hesap çarşıya uymadı, reklam filminin çalıntı olduğuna dair yorumlar, yayının hemen ardından sosyal medyaya düştü.

Peak de konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Peak’in açıklamasında reklam filminin özgün olmadığının herkesle aynı anda öğrenildiği belirtiliyor. Bu durumun yarattığı üzüntü de açık şekilde gösteriliyor. Peak, yaratıcı ve özgün işlere verdiği önemi göstermek amacıyla tüm reklamları durdurduğunu da mesajında dile getiriyor.

Öte yandan Peak, reklamı hazırlayan ajansla ilgili tasarrufları hakkında da bilgi verdi. Ajansla 3 aylık görüşmelerinin kayıt altında bulunduğunu belirten şirket, sadece Türkiye’de değil, ajansın bulunduğu Amerika’da da hukuki süreci başlatacağını kaydetti. Peak’in reklam filminin Medina Turgul tarafından hazırlandığını bu noktada belirtelim.

Peak’in reklam filmi ne anlatıyor?

Peak’in reklam filmi temel olarak bir eleman ilanı. Reklamda yer alan açıklama, Peak’in felsefesini ortaya koyuyor, ancak en sonunda yeni takım arkadaşlarının arandığı belirtilerek peak.com/jobs adresine bağlantı veriliyor. Prime-time’da, onlarca kanala reklam vererek büyük bir maliyetin altına girdiğini tahmin ettiğimiz şirketin bu durumla karşılaşmış olması da büyük bir talihsizlik olarak nitelendirilebilir.

Üstelik TV reklamı, tanıtım kampanyasının sadece bir parçasını oluşturuyor. Sokaklarda da bugünden itibaren peaks.com/jobs adresini içeren reklam panolarını görmeye başlamıştık. Tahmin ediyoruz ki Peak, reklamları durdurmakla bunları da kaldıracağını işaret ediyordur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER