EğlenceManşetler

Peak 41 kanalda aynı anda gösterilen reklamıyla takım arkadaşları arıyor

peak.com
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Peak Games, 2017’nin sonlarında oyunlarının bir bölümünü 100 milyon dolar karşılığında Zynga’ya satarak Türk teknoloji dünyasında adından söz ettirmişti. Bugün ise tüm Türkiye’nin kendisini tanımasını sağlayacak sıra dışı bir adım attı. Bu akşam saat 21.30’da, tam da prime-time denilen, herkesin ekran başında olduğu bir zamanda 41 kanalda aynı anda yayınlanan reklamıyla Peak Games, ya da artık kendisini andığı şekilde Peak, tüm Türkiye’nin gündemine oturmuş oldu.

Reklamda Peak, yeni takım arkadaşları aradığını sıra dışı bir yöntemle ortaya koyuyor. Normalde şirketlerin çalışan arayışı için insan kaynakları sitelerini veya gazeteleri kullanmasına alışkınız. Ancak ilk kez bir şirketin, üstelik bir teknoloji şirketinin eleman aramak için TV karşısındaki insan sayısının çok olduğu bir zaman dilimini seçtiğini görüyoruz.

Peak’in reklamı, ulusal kanallardan tematik kanallara, 41 farklı kanalda aynı anda yayınlandı. Reklam klasik bir sigorta reklamı gibi başlıyor. Daha sonra ekran birdenbire parazitleniyor ve izleyicide TV’sinin bilgisayar korsanı tarafından ele geçirildiği hissi uyandırılıyor. Üstelik izleyici kanalı değiştirse bile aynı mesajı ekranda görüyor. Bu da TV’nin ele geçirilme hissiyatını daha da kuvvetlendiriyor.

Peak’in, temelinde bir yazılım kodlama arayüzünün bulunduğu reklamında verilen mesajın tam metni aşağıda yer alıyor:

Hoş geldin!

Biz bir takımız, İstanbul’dan.

Yolculuğumuz 8 yıl önce, Türkiye’den dünyaya uzanan bir teknoloji şirketi olma hayaliyle başladı.

Takım olmayı ve gelişmeyi her türlü başarının önüne koyarak ilerledik. Dünyaya etki edecek ürün ve teknolojilerin ancak bu anlayışla yaratılacağına inandık.

Bugün, dünyanın en büyük mobil uygulama geliştiricilerinden biriyiz. Ürünlerimiz 193 ülkede, 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Hayallerimiz ise bunun çok daha ötesinde.

Milyarlarca insanın hayatına dokunan teknolojiler geliştirmek ve dünyayı değiştirmek için takım arkadaşları arıyoruz.

İşte bu nedenle sana ulaşmak istedik. Bizim için tecrübelerinin değil, hayallerinin büyüklüğü önemli.

Seni sonuna kadar destekleyen bir ekibin olsun istiyorsan, tanışalım.

Reklamın sonunda Peak.com/jobs adresi ekranda epey uzun bir süre boyunca kalıyor. Bakalım, bu sıra dışı zamanda gösterilen sıra dışı reklamın Peak’e geri dönüşleri ne olacak, zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER