Manşetler

OS X Lion ve yeni MacBook Air’lar bugün çıkıyor

Apple’ın beklenen yeni işletim sistemi OS X Lion, yenilenmiş MacBook Air’lar ile birlikte geliyor. Apple’ın Baş Operasyon Yöneticisi Peter Oppenheimer OS X Lion’ın çarşamba gününden itibaren Mac App Store’dan dağıtıma sunulmuş olacağını açıkladı. Aynı zamanda OS X Lion ile önceden yüklenmiş MacBook Air’lar da çıkmış olacak.

Her iki ürünün de aslında geçen hafta çıkması bekleniyordu, ancak bu gerçekleşmedi. Sonrasında beklentiler bu haftanın perşembe ve cuma gününe kaydırılmıştı. Neyse ki, bu dizüstü bilgisayarı veya işletim sistemini merakla bekleyenler bir gün kazanmış oldu. OS X Lion ile çalışacak MacBook Air’larda Intel Sandy Bridge yonga, Thunderbolt konnektör portu, arkadan aydınlatmalı klavye ve arttırılmış kapasiteli RAM ve SSD bulunacağı tahmin ediliyor.

OS X Lion ise platform için 250’den fazla yeni özelliğin bulunduğu geniş kapsamlı bir güncellemeyi vaat ediyor. Bununla birlikte çoklu dokunma hareketleri, Mission Control, Launchpad, Versions, Automatic Backups ve bunun gibi birçok özellik işletim sistemine kazandırılmış olacak. Yeni işletim sistemi sadece Mac App Store üzerinden 29.99$’a satılacak.

İlgili – TUAW

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER