EğlenceManşetler

EA’nın yeni PC oyun abonelik servisi Origin Access

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

origin-access-130116

Electronic Arts (EA), yaklaşık 1,5 yıldır Xbox One kullanıcılarına “EA Access” adını taşıyan bir oyun abonelik servisi sunuyor. Şirket, şimdi de Origin Access adını taşıyan programıyla PC oyun dünyasında da benzer bir adım atıyor. Servis, Xbox One abonelerinin 2014 yazından beri faydalandığı imkanları Windows PC kullanıcılarına da getiriyor. Mac kullanıcıları ise şimdilik EA’in yeni servisinden yararlanamayacak.

Aboneler, aylık 4.99 dolar karşılığında EA’in “Vault” adını taşıyan oyun koleksiyonuna erişim fırsatı elde edecek. Sürekli genişletilecek bu koleksiyonda EA’in eski oyunları ve seçilmiş üçüncü taraf oyunları yer alacak. Listede ilk etapta Dragon Age: Inqusition, Battlefield Hardline, The Sims 3, FIFA 15 ve SimCity gibi oyunlar yer alacak. Origin Access aboneleri, EA oyunlarının çıkış öncesindeki deneme versiyonlarına da platform üzerinden erişebilecek.

Bu doğrultuda ilk olarak Unravel’ın deneme versiyonu 4 Şubat itibarıyla servis üzerinden oynanabilecek. Oyunun tam sürümü ise 9 Şubatta yayınlanacak. Origin Access abonelerine Origin üzerinden satın aldıkları oyunlarda yüzde 10 indirim uygulanacak.

EA, oyun abonelik servisi sunan tek şirket değil. Microsoft’un Games with Gold programı, Xbox Live Gold abonelerine abonelikleri çerçevesinde her ay iki oyun hediye ediyor. Sony PlayStation Plus’ta kullanıcılara her ay iki oyuna erişim verilirken, PlayStation Now’da da eski oyunlar belli bir aylık ücret karşılığında çevrim içi ortamda oynanabiliyor. Origin Access’in doğuşu, EA’in Xbox One üzerinde gerçekleştirdiği ilk deneyimin sonuçlarından memnun olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER