Eğlence

EA Origin Access Premier önümüzdeki hafta faaliyete geçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ea origin access premierEA Origin Access Premier adını taşıyan yeni PC oyun abonelik servisini önümüzdeki hafta itibarıyla faaliyete geçirecek. Servis kapılarını 30 Temmuz’da kullanıcılarına açacak. EA’in çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan şirketin CFO’su Blake Jorgensen, Origin Access Premier’in aylık ücretinin 14.99 dolar olacağını belirtti. Servise yıllık abonelik içinse 99.99 dolar ödemek gerekecek.

Hâli hazırda EA’in portföyünde Origin Access adını taşıyan bir PC oyunu indirme servisi bulunuyor. Söz konusu servis için yıllık 29.99 dolar ödemek gerekiyor. Xbox One sahipleri için de EA Access isimli benzer bir servis bulunuyor. Ancak EA Access’e yeni EA oyunlarının eklenmesi için uzun bir zamana ihtiyaç duyulabiliyor. Origin Access Premier’de ise oyunculara yeni EA oyunlarını genel çıkışlarından 5 gün önce indirebilecek. Buna ek olarak, katalogdaki eski oyunlar da kullanıcılara sunulacak.

EA oyunlarını çıkar çıkmaz oynamak isteyen ve geleneksel oyun sahipliği kavramını pek de önemsemeyenler için Origin Access Premier, mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Oyuncular, servis aboneliklerini yenilemediklerinde oyunlara olan erişimleri kesiliyor. 14.99 dolarlık aylık abonelik ücreti de birkaç haftadan uzun süre boyunca oynanmayabilecek oyunları test etmek için makul bir meblağ olarak değerlendirilebilir.

EA Origin Access Premier ile birlikte bu tarz bir abonelik servisi sunan tek üçüncü taraf oyun yayıncısı olma özelliğini sürdürüyor. Bu yeni modelin normalde abonelik servislerine üye olma konusunda pek gönüllü olmayan kullanıcıları da cezbetmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER