Teknoloji

Oppo çok yakında tablet pazarına giriyor

oppo coloros 14

Geçen yıl Oppo, genişletilebilir ekranlı bir telefon konseptini göstermişti, ancak bu sadece bir teknoloji gösterimi niteliğini taşıyordu. Şirketin o zamanlar bu tür cihazları seri olarak üretme ve satma gibi bir planı yoktu. Daha önce şirketin katlanabilir bir telefon çıkarma fikrini denemeye daha istekli olduğu bildirilmişti ve hatta bu cihazın haziran ayında piyasaya sürülebileceği belirtilmişti. Ne var ki, beklenen bu telefon gelmedi.

Ancak Oppo, değişken biçime sahip telefonlardan vazgeçmedi. Yakın tarihli bir etkinlikte başkan yardımcısı Liu Bo, şirketinin hem katlanabilir hem de yuvarlanabilir tasarımlar üzerinde çalıştığını ima etti, ancak herhangi bir tanıtın planından bahsetmedi.

Daha da önemlisi, şirket çok yakında yeni bir pazara girecek. Oppo’nun ilk tabletini 2022’nin ilk yarısında piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu haber ağustos ayında sızan haberlerle örtüşüyor. Oppo, Tabletler için ColorOS geliştiriyor. Bu arayüzde dock, masaüstü widget’ları ve daha fazlası olacak. Tabletin Huawei MatePad Pro 12.6 ile rekabet edeceği iddia ediliyor.

Telefonlara tekrar geri dönersek, Sina Technology’nin bildirdiğine göre, şirketin Çin pazarında işleri iyi gidiyor. Çin’in 4000 yuan (yaklaşık 5000 TL) seviyesinde fiyatlara sahip olan segmentinde, online satışlarda üçüncü, fiziksel satışlarda ikinci sırada bulunuyor.

Şimdilerde şirketin odak noktası OnePlus ile yakınlaşma ve ColorOS’i OxygenOS ile birleştirmeye kayıyor. Ortak operasyon, üst düzey akıllı telefon pazarında rekabeti güçlendirmek için ikili bir amiral gemisi stratejisi izleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER