Teknoloji

Oppo tablet hazırlıklarına devam ediyor

oppo tablet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs pandemisinin eğitime, çalışma hayatına hatta genel olarak yaşam tarzına olan etkisiyle birlikte tablet pazarı adeta bir “rönesans” yaşamıştı. Apple pazarın zirvesindeki yerini korurken, Android tablet üreticileri tarafında da bir hareketlenme söz konusu. Yeni oyuncularla genişleyen Android tablet sahnesine adım atmaya hazırlanan şirketlerden birisi de Oppo.

Yıllardır akıllı telefon üreten Oppo, uzun süre boyunca konfor alanından çıkmamıştı. İlk giyilebilir ürünlerini kısa bir süre önce tanıtan şirket, akıllı TV gibi kategorilere de giriş yapmıştı. Bu genişleme çalışmalarında sıra tabletlere gelmiş gibi görünüyor.

Oppo’nun tabletiyle ilgili ilk bilgiler, ünlü Çinli duyumcu Digital Chat Station’dan geldi. Buna göre, Oppo’nun tableti Huawei’nin MatePad 12.6 ile yakın bir yerde duracak. Tabletin büyük bir ekran ve ince bir çerçeveyle geleceği belirtilirken, ekran büyüklüğünün 12.6 inç olup olmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Sızıntıda Oppo’nun tableti için planladığı kullanıcı deneyimiyle ilgili bilgiler de veriliyor. ColorOS’in tablette bir mobil cihazdan ziyade masaüstü cihaz hissiyatı yaşayacağı ifade ediliyor. Ekranın alt kısmındaki sabit dock ve masaüstü bileşenlerinin iPad kullanıcılarına tanıdık geleceği söyleniyor.

Oppo Android tablet pazarına oldukça geç giriyor. Ancak şirketin amacı bir eğlence ve üretkenlik cihazı oluşturmaktan ziyade bir akıllı ekosistem merkezi kurmak gibi görünüyor. Oppo’nun tabletinin duyurusunu ne zaman yapacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER