Teknoloji

Gelecek OnePlus amiral gemisini çalıştıracak birleştirilmiş ColorOS/OxygenOS ile ilgili detaylar

oneplus nord n10 5g türkiye

Bu yılın başlarında bazı departmanlarını Oppo ile birleştiren OnePlus, bu birleşimin geleceğinin nasıl görüneceğine dair biraz daha fazla ayrıntı verdi. Görünüşe göre, bu ortak vizyonun büyük bir kısmını birleşik bir işletim sistemi oluşturacak.

Şirket, 2022’den itibaren Android 12 tabanlı birleştirilmiş ColorOS/OxygenOS yazılımının ilk sürümünü çalıştıran telefonları piyasaya sürecek. Bunun anlamı, bir sonraki amiral gemisi OnePlus telefonunun ki, bu muhtemelen gelecek yıl piyasaya sürülecek olan OnePlus 10 olacaktır, OxygenOS ve ColorOS’un en iyi özelliklerini alan bir kod temeli üzerine kurulu yazılım çalıştıracağıdır.

Bu birleşik yazılım en sonunda hem Oppo hem de OnePlus cihazlarında çalışacak ve OxygenOS yazılımının hızlı ve akıcı öğelerini alıp ColorOS’un zengin özellikli yapısıyla birleştirecek.

OnePlus ve Oppo CEO’su Pete Lau, Pocket-lint sitesinin de aralarında olduğu çeşitli sitelere verdiği brifingde bu gelecek vizyonunu doğruladı. Bundan sonraki ilk amiral gemisi OnePlus telefonunun 2022 model bir telefon olacağını söyledi. Bu da , bu yıl OnePlus 9T veya 9T Pro modelinin çıkmayacağı anlamına geliyor.

Bunun bir OnePlus telefon kullanma deneyimini büyük ölçüde değiştireceğinden endişelenen hayranları için Lau, OnePlus telefonlarındaki yazılımın hâlâ bu saf ve hafif görünümü koruyacağını, ancak daha fazla özellik ekleyeceğini belirtti. OnePlus kullanıcıları hızlı ve hafif yazılımı tercih ettiğinden, birleşik işletim sistemi bu beklentiye uyacak şekilde özelleştirilecektir.

Şirket, OxygenOS’te tam olarak hangi öğelerin değiştiği veya ColorOS’ten hangi bölümleirn eklendiği konusunda henüz belirli bir ayrıntı vermedi. Ancak Nord 2 bazı değişikliklere yönelik küçük bir bakış atma imkanı sundu. Örneğin, Nord 2’nin OxygenOS sürümünde Oppo’nun kamera uygulaması ve yazılım güncelleme sayfası vardı, ancak Ayarlar menüsünü Oppo’nunkine kıyasla çok hafif ve temiz tuttu.

Ayrıca OnePlus yazılımın reklamsız, şişkinlik içermeyen yaklaşımını koruyacak. OnePlus kullanıcıları genellikle diğer kullanıcılara göre telefonlarını çok daha fazla kurcalamayı sevdiklerinden, önyükleyici açılabilir durumda kalacaktır.

İlk birleşik işletim sistemi telefonları, 2022’de OnePlus markalı amiral gemileri olacak olsa da, yazılımın küresel Oppo ve OnePlus markaları arasında birleştirilmesi, Android’in bir sonraki sürümünün piyasaya sürüldüğü gelecek yılın ilerleyen zamanlarında tamamlanacak.

Lau, daha eski cihazların yeni yazılıma güncellenmesine gelince, bazı eski cihazların güncelleneceğini, diğerlerinin güncelleme almayacağını söyledi. Örneğin, OnePlus 8 ve 9 serisi güncellenecek. Oppo ve OnePlus’ın birleşik yazılım ekibi artık daha büyük olduğundan, güncellemeleri daha uzun süre boyunca ve daha sık aralıklarla alacaklar.

OnePlus ve Oppo’nun çabalarını birleştirdiği alan sadece yazılımla sınırlı kalmıyor. Artık her iki marka için de bir bütün olarak çok daha büyük bir kaynak havuzu olduğuna dair bir izlenim var. Şirket içinde, artan Ar-Ge kaynakları ve Hasselblad ile ortaklık sayesinde OnePlus’ın artık telefon kamerası sektörüne liderlik edebileceğine dair bir inanç var. Hasselblad, renk işleme/kalibrasyon uzmanlığıyla destek olmak için var.

OnePlus, birleşik işletim sisteminin duyurusunun yanı sıra, amiral gemisi serisi telefonlarını küresel olarak piyasaya sürmeye devam edeceğini, ancak daha uygun fiyatlı cihazlarına daha ince ayarlı bir yaklaşım getireceğini belirtti. Bu; Nord, R serisi ve N serisi telefonlarda gördüğümüze benzer şekilde, farklı bölgelerde farklı orta sınıf cihazlar göreceğimiz anlamına geliyor.

Buradaki en önemli nokta şu ki, 2022’nin sonunda tüm OnePlus ve Oppo telefonları aynı birleşik işletim sistemini çalıştıracak, yine de farklı markalardan ürün satın alanların beklentilerine göre ayarlanmış bazı farklılıklar olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER