Teknoloji

Oppo ilk katlanabilir telefonunu ikinci çeyrekte tanıtacak

oppo x 2021

2021’de pek çok şirketin katlanabilir ekranlı telefon çıkaracağı biliniyor. Bu grupta daha önce katlanabilir ekranlı telefon tanıtan şirketlerin yanı sıra yeni isimler de yer alıyor. Bu yeni isimlerden birinin Oppo olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Çin kaynaklı yeni bir dedikoduya göre, Oppo’nun yeni akıllı telefonu ikinci çeyrekte resmiyet kazanacak. Ancak bu katlanabilir telefon, Oppo’nun geçtiğimiz yıl tanıttığı X 2021 konsept telefonu gibi yuvarlanabilir bir ekrana sahip olmayacak. X 2021’in kısa bir süre içinde gerçek bir ürüne dönüşmesi beklenmiyor.

Oppo’nun yanı sıra Xiaomi, Vivo ve hatta Google’ın da katlanabilir ekranlı telefon çıkaracağı söyleniyor. Ancak bu söylentileri destekleyecek somut ve resmi işaretlerin bulunmadığını belirtmek gerekiyor. 2021’de piyasaya çıkacak katlanabilir telefonların büyük kısmının ekranlarının içe doğru katlanması da beklentiler arasında yer alıyor.

Oppo için oklar ikinci çeyreği işaret ederken, katlanabilir ekranlı telefon pazarının öncülerinden Huawei yeni katlanabilir telefonu Mate X2‘yi bir süre önce tanıtmıştı. Samsung’un ise Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerini üçüncü çeyrekte gözler önüne çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER