Teknoloji

Oppo Çin akıllı telefon pazarında Huawei’yi solladı

oppo çin reno 6 pro

Oppo ilk defa Çin akıllı pazarında zirveye yerleşti. Counterpoint Research’ün verilerine göre, Oppo ana vatanında bir diğer Çinli üretici Huawei’yi geride bırakmayı başardı. Analistler bu durumda Oppo’nun artan satışlarının yanı sıra Huawei’nin uğraşmak zorunda kaldığı yasakların da etkili olduğunu belirtiyor.

Ocak ayının rakamlarına göre, Oppo’nun Çin akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 21 oldu. Oppo’yu yüzde 20 ile kendisi gibi BBK Electronics çatısı altındaki Vivo ve Huawei takip etti. Apple ve Xiaomi ise yüzde 16’lık pazar paylarıyla ilk beşi tamamladı.

Oppo’nun pazar payının bir önceki aya göre yüzde 33, 2020’nin ocak ayına kıyasla ise yüzde 26 oranında arttığı belirtildi. Counterpoint Resarch, 5G uyumlu telefonların Oppo’nun satışlarını artırmasına katkı sağladığına dikkat çekti. Çin’de 2020’nin son çeyreğinde satılan telefonlarının yüzde 65’ini 5G cihazların oluşturduğunu düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

Söz konusu tablo, Huawei’nin yaşadığı sıkıntıyı da açıklıyor. Huawei 4G işlemci bulabilse de, 5G işlemcileri ticari kısıtlamalardan önce yaptığı stoklardan kullanıyor. Şirket bu nedenle odak noktasını kâr marjının daha yüksek ancak satış hacminin daha düşük olduğu üst sınıf cihazlara kaydırmıştı. Bu da Huawei’nin satışlarının azalmasına yol açtı.

Oppo için Çin akıllı telefon pazarında zirveye giden yoldaki taşlardan birisi de Huawei’nin Honor’u elden çıkarması oldu. Daha önce Huawei’nin satışlarında Honor satışları da dikkate alınıyordu. Ancak Honor’un elden çıkarılmasının ardından Huawei’nin satışlarında sadece kendi markasını taşıyan cihazlar değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER