Teknoloji

OpenAI GPT Store ve ChatGPT Team’i faaliyete geçirdi

openai gpt store

OpenAI GPT Store adını verdiği özel GPT mağazasını faaliyete geçirdi ve küçük ekiplere yönelik yeni abonelik seçeneği ChatGPT Team’i duyurdu. GPT Store geliştiricilerin ve kullanıcıların viral sohbet robotunun özel sürümlerini paylaşmalarına ve bunlardan kâr elde etmelerini mümkün kılacak.

GPT Store ile OpenAI, ChatGPT’nin teknoloji dünyasındakini şöhretini bir gelir kaynağına dönüştürecek. Şirket burada mağazaya eklenen GPT’lerin kazancından pay alacak. Kodlama deneyimine ihtiyaç duymadan herkes GPT oluşturup bu mağazada yayınlayabilecek. Ancak içerik yapımcılarının gerçek adlarını paylaştıkları ya da doğrulanmış bir web sitesine yönlendirme yapan bir Oluşturucu Profili’ne sahip olması gerekiyor.

OpenAI, GPT yapımcılarına yönelik gelir programını da ilk çeyrek bitmeden hayata geçirmeyi planlıyor. Şirket, program hakkında lansman yaklaştıkça daha fazla bilgi paylaşma sözü verdi. İlk etapta ABD’de faaliyete geçen program kapsamında oluşturuculara GPT’leriyle girilen etkileşimlere göre ödeme yapılacak.

Bir diğer yenilik olan ChatGPT Team ise “İş yerinde ChatGPT’den en iyi şekilde yararlanmak için güvenli ve iş birliğine dayalı bir çalışma alanı” sağlıyor. Ağustos ayında faaliyete geçen ChatGPT Enterprise’ın aksine, Team için binlerce dolar ödemek gerekmiyor. Ayda 30 dolar ödeyerek Team’e katılmak mümkün olacak.

ChatGPT Team, daha uzun sorgular için daha geniş bağlam penceresiyle GPT-4’e erişim imkanı sunuyor. Buna ek olarak, aboneler daha yüksek mesaj sınırlarına sahip oluyor ve tıpkı Enterprise’daki gibi, abone verileri ve konuşmaları yapay zekâ eğitiminde kullanılmıyor.

OpenAI ChatGPT Team abonelerine öncelik tanıyacak

Team’de güvenli bir çalışma alanı sağlamak için yönetici konsolu da bulunuyor. Plandaki ekip üyeleri özel olarak GPT’ler oluşturup paylaşabiliyor. OpenAI, ChatGPT Team abonelerine “yeni özelliklere ve iyileştirmelere erken erişim” imkanı da sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER