Teknoloji

OnePlus Z için yazı beklemek gerekebilir

oneplus 8 lite z

OnePlus 8 ve 8 Pro, uzun süredir etrafta dolaşan dedikoduların sonunda bu hafta içinde tanıtılmıştı. Bu dedikodularda OnePlus 8 ve 8 Pro’ya bir akıllı telefonun daha eşlik edebileceği belirtilmişti. Önce OnePlus 8 Lite olarak anılan bu telefonun adı için daha sonra OnePlus Z iddiası ortaya atılmıştı.

OnePlus’ın 8 ve 8 Pro’nun tanıtım etkinliği için zaman verme konusunda da sıkıntılı bir süreç yaşadığı daha önce gündeme gelmişti. Şirketin küresel koronavirüs salgını nedeniyle üç defa tanıtımı ertelediği ve sonunda 14 Nisan tarihinde karar kıldığı ortaya çıkmıştı.

Küresel koronavirüs salgınına rağmen OnePlus 8 serisini tanıtan şirket, üçüncü telefonun tanıtımı ve çıkışı içinse daha tedbirli bir tavır takınmış gibi görünüyor. Twitter’ın ünlü duyumcularından OnLeaks rumuzu Steve Hemmerstoffer, normal şartlar altında 14 Nisan’da tanıtılması planlanan OnePlus Z’nin çıkışının yaza kalabileceğini belirtti. Hemmerstoffer bu iddiasının temeli konusunda ise bilgi vermedi.

OnePlus Z hakkında şimdiye kadar OnePlus’tan resmi bir açıklama gelmiş değil. Dolayısıyla Hemmerstoffer’in iddiasına da temkinli yaklaşmak gerekiyor. Akıllı telefonda 5G uyumlu MediaTek Dimensity 1000 işlemcinin, 8 GB RAM’in ve en az 128 GB dahili depolama alanının bulunması bekleniyor. Enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilden alan OnePlus Z’de üç sensörlü bir arka kameranın bulunması ve burada ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER