Teknoloji

OnePlus Z için yeni bir sızıntı daha

oneplus z

OnePlus Z tanıtımı için oklar temmuz ayını işaret ediyor. OnePlus’tan henüz resmi bir işaret gelmese de, akıllı telefona dair sızıntılar devam ediyor. Bu sızıntılara son olarak cihazı elde gösteren bir fotoğraf daha eklendi.

Söz konusu fotoğrafın doğruluğu konusunda şimdiden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak fotoğrafın daha önce ortaya çıkan taslak görsellerle örtüştüğü de hemen fark ediliyor. Son sızıntıda cihazın arka paneli görülmese de, ön paneli hakkında detaylı biçimde fikir edinmek mümkün.

6.4 inç büyüklüğünde olduğu söylenen ekranın üzerinde ilk olarak orta üst kısma yerleştirilen yuvarlak kamera deliği göze çarpıyor. OnePlus, kısa süre önce tanıttığı OnePlus 8 serisinde ön kamera deliğini ekranın sol üst köşesine yerleştirmişti.

Fotoğrafta dikkat çeken bir diğer nokta ise ekran çerçevelerinin inceliği oluyor. Daha önceki taslak görsellerin de işaret ettiği bu durumun sürpriz olmadığı söylenebilir.

OnePlus Z’nin normal şartlar altında 14 Nisan’da OnePlus 8 ve 8 Pro’yla birlikte tanıtılmasının planlandığı, ancak koronavirüs salgını nedeniyle bundan vazgeçildiği iddiası çok kısa süre önce gündeme gelmişti. Sızıntılara göre; OnePlus Z, Qualcomm Snapdragon yerine MediaTek Dimensity 1000 işlemciyle gelecek. 5G desteğine de sahip bu işlemciye 8 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçeneklerinin 128 ve 256 GB olması beklenirken, telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 30W hızlı şarj desteğine sahip 4000 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER