Teknoloji

OnePlus’tan dinamik duvar kağıdı uygulaması: WellPaper

oneplus wellpaper

OnePlus, WellPaper adını taşıyan duvar kağıdı uygulamasını duyurdu. WellPaper, telefonun arka planını kullanıcının kullanım alışkanlıkları doğrultusunda otomatik olarak değiştirecek.

Canlı duvar kağıdı uygulaması olan WellPaper, telefonun uygulama kullanımından veri çekiyor ve ardından uygulamaları altı farklı kategoriye ayırıyor. Bu kategoriler sosyal, hayat tarzı ve iletişim, eğlence, oyun, bilgi ve iş, ve araçlar olarak sıralanıyor. Ardından her kategoriye bir renk atanıyor. Kullanıma bağlı olarak ana ekrandaki renkler de gün içinde değişiyor.

Uygulamada hâlihazırda üç desen var. Bunlardan ilki pastel renklerle değişen kareler. Söz konusu renklerin hepsi ayrı bir kategoriyi sembolize ediyor. İkinci desende farklı renklerdeki eş merkezli daireler bulunuyor. Üçüncü desen ise renkleri pürüzsüz biçimde karıştırıyor.

OnePlus, WellPaper uygulamasının standart duvar kağıdı uygulamalarından fazla güç tüketmeyeceğinin altını çiziyor. Zira WellPaper, duvar kağıdını sürekli olarak hareket ettirmiyor ve sadece telefonun kilidi açıkken bilgi çekiyor. WellPaper, Google Play Store üzerinden tüm Android telefonlara indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER