Teknoloji

OnePlus Nord 3’ün özellikleri ve tasarımı yeni sızıntıyla ortaya çıktı

oneplus nord 3

OnePlus hakkında son zamanlarda çıkan haberlerin merkezinde OnePlus 11 ve 11R gibi akıllı telefonlar yer alıyor. Ancak şirketin bir taraftan da başka telefonlar için hazırlık yaptığı biliniyor. OnePlus Nord 3 de söz konusu cihazlardan biri. Yeni bir sızıntı bu telefonun özelliklerini görmeyi ve tasarımı konusunda daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Bu sızıntıya göre, telefonun kalbinde MediaTek Dimensity 8200 işlemci bulunuyor. İşlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. 6.74 inç 120 Hz 1.5K AMOLED ekranın üstündeki yuvarlak deliğin ise ön kameraya ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Telefonun pil kapasitesinin 4500 veya 5000 mAh olacağı iddia ediliyor. Bu pilin 100W şarj desteğiyle gelmesi bekleniyor.

Nord 3 tasarımı itibarıyla Nord 2T’den pek uzaklaşmayacak gibi görünüyor. Telefonun arkasında iki büyük yuvarlak kamera deliğinin olduğu göze çarpıyor. OnePlus’ın sevilen bildirim kızağının Nord 3’e yerleştirilmiş olması da dikkat çekiyor.

Ses kontrol tuşları telefonun sol kenarında yer alacak. Bildirim kızağına ise sağ kenarda güç butonu eşlik edecek. Bu noktada tasarımın henüz şema aşamasındaki çizimlerle görülebildiğini ve bazı değişikliklerle karşılaşılabileceğini belirtmekte fayda var.

OnePlus Nord 3 ne zaman tanıtılacak?

Nord 3’te ana kamera görevini 64 megapiksel OmniVision veya 50 megapiksel Sony IMX890 sensörün üstleneceği söyleniyor. Ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kameranın tamamlaması bekleniyor.

OnePlus Nord 3 hakkındaki diğer detayları görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor. Telefonun yaz aylarında tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER