Teknoloji

OnePlus CEO’su: 5G telefonlar 200-300 dolar daha pahalı olabilir

OnePlus CEO'su: 5G telefonlar 200-300 dolar daha pahalı olabilir

OnePlus üst sınıf özelliklere sahip telefonları uygun fiyatlar karşılığında satmasıyla ün kazanmıştı. Şirketin en yeni amiral gemisi telefonu 6T, pek çok kişi tarafından “alınabilecek en uygun fiyatlı amiral gemisi telefon” olarak tanımlanıyor.

Ancak OnePlus‘ın gelişini resmen ilan ettiği Qualcomm Snapdragon 855 işlemcili 5G telefonu için bu durum geçerli olmayacak. Şirketin CEO’su Pete Lau, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, 5G ve 4G telefonlar için çalışmaları paralel olarak yürüttüklerini belirtti. Lau, 5G telefonların mevcut amiral gemilerine kıyasla 200 ila 300 dolar daha yüksek bir ücret karşılığında satılabileceğini de ifade etti.

Lau fiyatından bağımsız olarak bir 5G telefon geliştirmek için çalışmalarının temelinde müşterilerden gelen talebin olduğunu ifade etti. OnePlus CEO’su 5G teknolojisini erken benimsemenin mühendislerine 5G’nin nüanslarını daha erken görme ve gelecek telefonları da buna göre geliştirme imkanı vereceğini dile getirdi. 5G’nin kendi zorlukları olduğunu vurgulayan Lau, teknolojiyi mümkün olan en kısa süre içinde anlamak için çalıştıklarını ifade etti.

OnePlus CEO’su 5G telefonların fiyatlarının fazla olabileceğini belirtse de, Qualcomm cephesinde bunun bir zorunluluk olmadığına dikkat çekiliyor. Şirketin başkanı Cristiano Amon, bazı üreticilerin daha yüksek fiyatlara yönelebileceğini ancak bunun karşılığında bazı üreticilerin de tercihlerini kullanıcı sayılarını artırmaktan yana kullanarak daha uygun fiyatlar belirleyebileceklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER