Teknoloji

OnePlus Avrupa’nın ilk 5G telefonunu çıkarmayı hedefliyor

oneplus 6t

Dün düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan OnePlus 6T, sadece bugünü değil, yarını da düşünen bir Android telefonu olmasıyla dikkat çekiyor. OnePlus geçen hafta gelecek yılın ilk yarısında çıkaracağı bir 5G telefonu üzerinde çalıştığını söylemişti. Bu beklenen 5G telefonu da 6T lansmanı sırasında değinilen noktalardan bir tanesi oldu.

Etkinlik sırasında OnePlus 6T‘de bulunan Snapdragon 845 işlemcisinden bahseden Qualcomm’un başkanı Cristiano Amon, “OnePlus ile yürüttüğümüz çalışmaların arasında yakın gelecekte çıkacak 5G akıllı telefonların da bulunmasından dolayı mutluyuz.” şeklinde bir söz sarf etti.

Bu arada The Verge sitesinin OnePlus CEO’su Pete Lau ile 6T lansmanından önce gerçekleştirdiği röportajda, OnePlus’ın gelecek yıl bir 5G telefonu çıkaracağına dair beklentisini tekrarladı, bunun için Avrupalı mobil operatörlerle çalıştığını da söyledi. Lau, Avrupa’daki ilk 5G telefonunu kendilerinin çıkaracağından emin olduğunu da kaydetti.

Muhabirin 5G’ye çok hızlı geçilip geçilmediğiyle ilgili sorusuna Lau, şirketin uzun zamandır müşterilerden bu yönde talepler aldıklarını, dünyanın herhangi bir yerinde 5G’nin faaliyete geçmemesine rağmen durumun bu olduğunu kaydetti. Lau, şirketinin bir 5G cihazını erkenden geliştirmeye hevesli olduğunu, bu sayede teknolojinin yeteneklerini ve müşterilere neler getireceğini daha iyi öğrenebileceğini de sözlerine ekledi.

OnePlus’ın mevcut cihaz düzeni değişmeyecek. Lau, yeni 5G cihazının mevcut 4G LTE telefonlarıyla bir arada bulunacağını kaydetti. Çünkü 5G gelecek yıl dünyanın her yerinde kullanılabilen bir teknoloji olmayacak. Yönetici, ek bir ürün olacağı için üzerlerindeki iş yükünün iki katına çıkacağını da vurguladı. 5G telefonların kendi serisi altında ilerleyeceğini de söyledi.

İLGİLİ HABERLER