Teknoloji

OnePlus 5G destekli ilk telefonlarını 2019’da çıkaracak

oneplus 5g telefon

2019, akıllı telefon pazarında 5G‘nin yılı olacak gibi görünüyor. Pek çok şirket, 2019’da 5G destekli telefon çıkarma konusundaki isteğini şimdiden dile getirmiş durumda. Bu şirketler arasına son olarak OnePlus katıldı. OnePlus 5G destekli ilk telefonlarını önümüzdeki yıl çıkaracağını açıkladı.

Qualcomm‘un yeni yonga seti Snapdragon 675‘in duyurusu için düzenlenen etkinliğe OnePlus’ın CEO’su Carl Pei de katıldı. Sahneye de çıkan Pei, OnePlus olarak geçtiğimiz ağustos ayında başarılı bir 5G testi gerçekleştirdiklerini belirtti. Pei, yakında 5G şebekesini destekleyen bir akıllı telefonu portföylerine eklemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Çinli üreticinin CEO’su, önümüzdeki yıl çıkaracakları ilk 5G telefonunun türünün ilk örneklerinden biri olacağını da dile getirdi. Önümüzdeki hafta OnePlus 6T’yi tanıtmaya hazırlanan şirketin gelecek yıl çıkaracağı modellerden ilkinin OnePlus 7 adını taşıması öngörülüyor. 5G desteğinin de eklenmesiyle birlikte OnePlus 7’nin fiyat etiketinde yazan rakamın biraz daha artması şaşırtıcı olmayacaktır.

OnePlus’ı 5G telefon pazarında önemli rakipler bekliyor. Samsung, Huawei, Honor, Lenovo ve LG gibi markalar, portföylerine 5G şebekesini destekleyen telefonlar ekleyeceklerini daha önce açıklamışlardı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER