Manşetler

Qualcomm Snapdragon 675 üç kamera desteğiyle geliyor

qualcomm snapdragon 675

Qualcomm Snapdragon 675 ile orta segmentte konumlanacak mobil cihazlar için sunduğu yonga seti seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. Yeni yonga setinin en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak ARM’nin Cortex-A76 çekirdeklerinin etrafına kurulan Kryo 460 mimarisi öne çıkıyor. Amiral gemisi cihazlar için tasarlanan söz konusu çekirdek, ilk kez Qualcomm imzalı bir yonga setinde kullanılıyor. A76 taşıyan ilk önemli yonga seti Huawei’nin Kirin 980‘i olmuştu.

Snapdragon 675‘te performansa odaklı iki adet 2.0 GHz hızında çekirdek ve altı adet verimlilik odaklı 1.78 GHz çekirdek bulunuyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Snapdragon 845’te dört adet performans odaklı 2.8 GHz A75 çekirdek yer alıyor. Snapdragon 845’i 11nm mimarisiyle üreten Qualcomm, Snapdragon 675’te ise 10nm mimarisini tercih ediyor.

Anandtech sitesi, Qualcomm’un yeni CPU tasarımını ilk kez orta segmentte konumlanan bir üründe kullanmasının ilginçliğine dikkat çekiyor. Snapdragon 675’in performans bakımından kendisinin üstünde konumlanan Snapdragon 710’u geride bırakmasının da ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon 675, artık sadece amiral gemisi telefonların tekelinde olmayan üst segment özellikleri de destekliyor. Yeni görüntü sinyali işlemcisiyle Snapdragon 675 taşıyan akıllı telefonların arkasına üç kamera yerleştirilebiliyor. Belli oyunlar için özel iyileştirmeler yapmaya izin veren yonga seti, Quick Charge 4+ ve daha hızlı AI motoru için de destek sunuyor.

Qualcomm Snapdragon 675 taşıyan telefonlar ne zaman çıkacak?

Qualcomm Snapdragon 675 taşıyan ilk cihazların 2019’un ilk çeyreği itibarıyla piyasaya çıkması bekleniyor. Önümüzdeki yıl itibarıyla üç arka kameralı telefonların sayısının artması, şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER