Teknoloji

OnePlus 8T Concept arkası renk değiştiren ve hareket sensörlü bir 8T

oneplus 8t concept

OnePlus’ın elinde yeni bir konsept telefonu var. Şu anda konsept aşamasında gösterilen bazı fikirler ve detaylar gelecekte şirketin telefonlarında karşımıza çıkabilir. OnePlus 8T Concept adını taşıyan konsept telefon, birkaç ay önce piyasaya sürülen OnePlus 8T‘ye çok benziyor. Ancak hareket izleme radar modülünün yanında renk değiştiren oldukça benzersiz bir arka tasarıma da sahip.

OnePlus’ın belirttiğine göre bu renk değiştirme etkisi, telefonun camının arkasına oturan ve ona farklı seviyelerde gerilim uygulandıkça renk değiştiren metal oksit içeren bir filmle elde ediliyor. En basit haliyle, geçmişte telefonlarına eklediği ve gelen bir telefon aramasını haber verme gibi işlere yarayan bildirim ışığına benzer şekilde, telefonun bildirimlerini göstermek için rengini değiştirebilir. Ancak işlerin gerçekten ilginç hâle geldiği nokta, konsept telefonun arkaya monte edilmiş radar modülüyle eşleştirildiği zaman oluyor.

OnePlus 8T Concept çevresini algılıyor

Telefonun arkasındaki kamera çıkıntısına yerleştirilmiş olan bu modül, elektromanyetik dalgaları çevresinden yansıtmak için milimetrik dalga radarı kullanıyor. Telefonun nesneleri “algılamasına, görüntülemesine, bulmasına ve izlemesine” olanak tanıyor. OnePlus, bu mmWave teknolojisinin “5G’den ödünç alınmış” olduğunu söylese de, radar modülünün telefondaki herhangi bir mmWave iletişim modülünden ayrı olduğunu da ekliyor.

İşlevsel olarak, müzik parçalarını atlamak veya alarmları sessize almak için elinizi telefonun üzerinde kaydırmanıza olanak tanıyan Pixel 4‘ün radar özellikli Motion Sense teknolojisine benzer görünüyor. Ayrıca Pixel 4’te size zamanı ve bildirimleri göstermek için telefonun yakınında olduğunuzu da algılayabilir. İşlev ilginç olsa da, Google bunu sonraki telefonlara dahil etmedi. 

oneplus 8t conceptBu konsept telefon, bir telefon aramasını tek bir hareketle cevaplamak gibi basit şeyleri yapmak amacıyla bu hareket izleyiciyi kullanabilir. Veya bir kullanıcının nefesini algılama gibi daha gelişmiş işlevleri sunabilir. Bu, bazı ilginç kullanım şekilleri sunmak için renk değiştiren arka yüzle de birleştirilebilir. Örneğin, telefonun arkası gelen bir aramayı haber vermek için rengini değiştirebilir ve ardından telefonun kendisine dokunmanıza gerek kalmadan bir hareketle gelen çağrıyı kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Ya da radar nefes alıp vermenizi algılayabilir ve ardından bununla zaman içinde telefonun arkasının rengini değiştirebilir ve böylelikle telefonu “etkili bir şekilde bir biyolojik geri bildirim cihazı haline getirebilir.”

Bu telefon iddialı özelliklerin bir araya toplanmış hâli gibi görünüyor. Ancak tüm bunların bir bireysel tüketici cihazında karşımıza çıkacağının garantisi yok. Hatırlayacak olursanız, bir yıldan biraz daha kısa bir zaman önce OnePlus, arka kameralarını ortadan kaldırmak için elektrokromik cam kullanan (ve aynı zamanda oldukça düzgün bir küçük ND (Doğal Yoğunluk) filtresi görevi gören) ilginç bir cihaz olan OnePlus Concept One‘ı gösteriyordu. Ancak, bu teknoloji henüz şirketin amiral gemisi telefonlarının hiçbirinde yer almıyor.

Ondan önceki Concept One’da olduğu gibi OnePlus, OnePlus 8T Concept’i ticari bir ürün olarak satma planlarının olmadığını söylüyor. Bu yüzden en iyisi, şirketin üzerinde çalıştığı bu şeyin küçük bir vitrini olarak düşünülmesi olacaktır. Ancak burada yer alan teknolojiler günün birinde bir OnePlus akıllı telefonunda karşımıza çıkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER